Hirdetés
Tokió2020

Tokióból jelentjük – a sajtóközpont

Fotó: Győr+
Győr+
2021.07.26. 10:30

Ami a sportolóknak az olimpiai falu, körülbelül az újságíróknak az az MPC, azaz a Main Press Center, tehát a sajtóközpont. Itt dolgozhatnak a regisztrált médiások, akiknek minden technikai feltétel adott ahhoz, hogy hírét vigyék a sport legnagyobb ünnepének. A Győr+ Média sportriportere is innen jelentkezett be nemrég.

Hirdetés

Az MPC várja tehát az újságírókat, akik ilyenkor használhatják a helyiségeket, a kábeles és WIFI-s internetet, s persze a hálózati áramot, aminek segítségel feltölthetik a laptopokat, tableteket, telefonokat, fényképezőkép-akkumulátorokat és még hosszasan sorolhatnánk…

Galéria: MTI/Kovács Tamás, MTI/EPA/Franck Robichon, MTI/AP/Szato Kiicsiro, MTI/AP/Eugene Hoshiko

Hirdetés

Jól is jön az ilyen sajtóközpont, hiszen nincs mindig idő visszamenni a szállásra, vagy éppen az irodákba, s két verseny között itt zavartalanul dolgozhatnak az aktuális feladatokon.

Rengeteg munkaállomást alakítottak ki, s most a Covid idején pedig még fontosabb szerepet kapott az MPC, hiszen minden információ ide fut be és innen is megy ki. Egyébként most minden koronavírus-biztos: fertőtlenítő állomások, plexikkel elválasztott asztalok és teljesen biztonságos környezet várja a világ minden tájáról érkező sajtósokat.

De a részletekről már beszéljen Nagy Roland, a Győr+ Média sportriporete, aki a helyszínről tudósít:

Kapcsolódó témák: #Magyarock | #Tokió2020 | #Tokióból jelentjük |
likeold
a fb oldalunkat