A Gyirmót nyerte a városi rangadót

Fotó: Mekliz Fotó
Győr+
2022.10.05. 18:57

A Merkantil Bank Liga 10. fordulójában hazai pályán fogadta a Gyirmót gárdáját az ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a vendégek kétszer is eredményesek voltak, így megnyerték a mérkőzést.

A gyirmótiak játékosát, Helembai Márkot a legutóbbi bajnoki mérkőzésen mentőautóval szállították el a pályáról egy csúnya összefejelést követően. A hírek komoly koponyasérülésről szólnak, így sokan aggódnak a fiatal játékos egészségéért. A két csapat rendkívül sportszerű módon közösen feszített ki molinót “Gyógyulj meg Márk!” felirattal a kezdőrúgás előtt, illetve mind a 22 labdarúgó a pólóján is üzent sporttársuknak.

Kisebb lehetőségek után a 17. percben Óvári előtt adódott a találkozó első komoly helyzete. Rusák kapus azonban rendkívül jól zárta a szöget, így nem rezdült meg a gyirmótiak hálója. Két perc múlva a másik oldalon Medgyes kapáslövése éppen csak elkerülte az ETO kapuját.

A félidő derekán Kovács I. zavartalan helyzetből fejelt Rusák kezébe nyolc méterről, majd nem sokkal később Csinger esett el a vendégek tizenhatosán belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Eltelt a mérkőzésből harminc perc, de a két csapat még nem talált fogást egymáson.

A 39. percben aztán több helyzete is adódott az ETO-nak gyors egymásutánban, de a befejezésbe mindig hiba csúszott, miközben megkezdődött az első játékrész hajrája. A 44. percben Bencze Márk tesztelte Rusák éberségét, amikor csaknem a fél pályáról vette célba a gyirmóti kaput, de a visszahátráló hálóőr számára nem okozott problémát az emelés hatástalanítása. Jöhetett a félidő: gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után Rusák adta el a labdát, csak szabálytalanság útján tudtak menteni a gyirmóti védők, de még a tizenhatoson kívül. Jó helyről következett a szabadrúgás, de Kiss Máté lövése a sorfalat találta telibe és Bencze ismétlése sem ért célt. Több volt ebben a lehetőségben, különösen, hogy hamarosan az ETO védői is nagyot hibáztak: Papp rossz mozdulatát kihasználva Herjeczki az 55. percben megszerezte a vezetést a gyirmótiak számára (0-1).

Miután hátrányba került, kettős cserével igyekezett új lendületet venni az ETO, és az újonnan beálló Priskin Tamás kis híján az első érintéséből gólt fejelt. A 65. percben Benczenleitner ígéretes lövését blokkolták önfeláldozóan a vendég védők. Érezhetően magasabb tempóra váltott az ETO. Priskin a 70. percben is gólt fejelhetett volna, de kísérlete végül elkerülte a kaput.

Egyre fokozódott az ETO-nyomás, a kérdés már csak az volt, góllá érik-e, illetve, hogy esetleg a másik oldalon adódik-e újabb lehetőség Csertői Aurél tanítványai számára.

Priskin hamarosan szenzációs mozdulattal kapásból veszélyeztetett, de maradt az vendégelőny. Aztán ahogy a futballban lenni szokott: a kimaradt ETO-helyzetek után a gyirmóti támadó Medgyes volt higgadt a túloldalon és a 81.percben megduplázta az előnyt.

Az eredmény már nem változott 2-0-ra nyert a Gyirmót.

A Gyirmót győzelmével utolérte a listavezető MTK-t.

Galéria: MekliZ Fotó

Korábban ma a témában:

Kapcsolódó témák: #ETO FC | #Gyirmót FC | #labdarúgás |