A GYAC evezőseit köszöntötték

Ficsór Dávid
2022.10.19. 15:04

A Győri Atlétikai Club utóbbi időszakban remeklő versenyzőit és felkészítőiket köszöntötte a Városházán Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester. Szabó Bence az evezős világbajnokságon Furkó Kálmán párjaként ezüstérmet szerzett, míg az U23-as EB-n és az Egyetemi Európa-bajnokságon is kiválóan szerepeltek a GYAC evezősei.

Radnóti Ákos azt is bejelentette, mostantól minden ilyen eseményen segíti majd a munkáját Patkás Tamás, a város parasport nagykövete.

„Öröm azt látni, hogy a GYAC sportolói több szakosztályban is kiemelkedő eredményeket érnek el. Bár tudom, hogy a sportban vannak most nehézségek, talán az evezős szakág kicsit olyan terület, ahol könnyebb átvészelni a nehezebb időszakokat más szakosztályokkal szemben. De a sport a kitartásról szól, ha nehézségek vannak, akkor ezeket át kell hidalni, és akkor biztos vagyok benne, hogy meg lesz az eredménye” – hangsúlyozta a városvezető. Szabó Bence vehette át elsőként az elismerést.

A GYAC kiválósága világbajnoki ezüstérmet szerzett, annak ellenére, hogy a verseny előtt betegséggel küzdött. „A VB előtt eléggé meg voltunk ijedve, a kiutazáskor már annak is örültünk, hogy egyáltalán kimehetünk. Bár előzetesen még fényesebb eredményt tűztünk ki, ennek ellenére összességében elégedettek lehetünk az ezüstéremmel” – értékelt a sportoló.

Papp Oszkár szerint ez a VB ezüst egy 12 éves munka eredménye. A GYAC elnöke szeretné, ha Bencét tovább támogatva a jövőben még fényesebb éremre cserélnék a mostanit. „Amit most itt ünnepelünk, az 12 éves munkának az eredménye, hiszen Bence 10-12 évesen jött le sportolni először a szakosztályban. Ezek a fiatalok nagyon értékes emberek, ők fiatal koruk ellenére mindenről lemondanak a cél érdekében. Titkos vágyam, hogy Bencét továbbra is támogatva még fényesebb érmet szerezzünk a világbajnokságon.”

Elismerést vehetett át az eseményen Szőllősi Balázs, az U23-as Eb-n szerzett ezüstért, Fehérvári Eszter az Eb-döntőért, valamint az Egyetemi Európa-bajnokságon remeklő Fazekas Fanni, és Szigeti Roland is.

„Egy nagyon extra időszakon vagyunk túl, hiszen rövid időn belül sok világverseny volt. A válogatotton belül az egyik legkiemelkedőbb klub lettünk a többi közül. Az Egyetemi Eb-n pedig a legsikeresebb egyetemként zárt a győri Széchenyi István Egyetem a GYAC versenyzőivel” – emelte ki Alföldi Zoltán vezetőedző.

Továbbra is kiemelkedően szerepelnek tehát a GYAC evezősei, akiknek most indul majd a felkészülés a következő szezonra.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #evezés | #GYAC | #híradó |