Olimpia

A főszponzor is büszke a bajnokra

Fotó: Ács Tamás
Ficsór Dávid
2021.08.23. 15:28

Röviddel azután, hogy a városvezetés köszöntötte a Tokióban kiválóan szerepelt győri olimpikonokat, egyiküket, az aranyérmet lapátoló Kopasz Bálintot egy másik helyen is felköszöntötték.

Jancsó Péter, a Győri Vízisport Egyesület névadó szponzora, a Graboplast Zrt. elnök-vezérigazgatója személyesen gratulált Kopasz Bálintnak, aki a klub színeiben, ezzel Győrnek is komoly dicsőséget szerezve nyerte meg a kajak egyesek 1000 méteres versenyét Tokióban.

Jancsó Péter a rendezvényen azt mondta, a Graboplast is büszke az olimpiai bajnokra. „Az én egyik unokám is az egyesületben kajakozik és számára is igazi példakép Kopasz Bálint. A vállalatnak is ez a célja a klub támogatásával, hogy legyenek olyan példaképek, akik a fiatalokat motiválják, ráveszik a sportolásra. És lehet, hogy ha felnőnek, ők nem lesznek olimpiai bajnokok, de becsületes, egészséges és normális értékrenddel rendelkező felnőttekké válhatnak” – hangsúlyozta az elnök-vezérigazgató.

Képgaléria: Ács Tamás

Jancsó Péter az edző édesanyának egy virágcsokrot, Kopasz Bálintnak pedig egy órát és pénzjutalmat nyújtott át. A kajak egyesek 1000 méteres versenyét megnyerő sportoló ezt követően élményeiről mesélt a találkozón. A kajakos elmondta, nem zavarta különösebben az, hogy üres lelátók előtt versenyeztek, hiszen így még jobban tudott a saját feladatára koncentrálni.

Az olimpiai bajnok hozzátette, hatalmas a sajtó érdeklődése az elmúlt napokban, de ez nem teher számára, hiszen érthető, hogy most a középpontban van. Az aranyérem és az azt követő élmények pedig rendkívül motiválttá teszik, így még nagyobb erőbedobással küzd majd céljaiért a továbbiakban. A hosszú hétvégén egyébként már ismét vízre szállt Kopasz Bálint. Fölényes győzelmet aratott kajak 1000 méteren a kajak-kenu országos bajnokság és világbajnoki válogatón és győri klubtársával, Erdőssy Csabával megnyerte a kajak kettesek versenyét is Szegeden.

Kapcsolódó témák: #Graboplast Győri VSE | #Győr+ TV | #olimpia | #Tokió2020 |