A doktori disszertációján dolgozik az UNI Győr kosarasa

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2024.01.18. 16:35

Török Ágnes nemcsak a kosárlabdapályán teljesít kimagaslóan. A SERCO UNI Győr klasszisa klubjában és a magyar válogatottban meghatározó játékosnak számít, emellett a tanulásban is sikeres. Közgazdaságtant hallgat a Széchenyi István Egyetemen.

,,A Széchenyi István Egyetemen végeztem az alap- és a mesterszakot is. Jelenleg pedig a doktori disszertációmon dolgozom ugyanúgy, a győri intézményben. Döntéshozatali rendszereket vizsgálok a sport vonatkozásában” – árulta el a közgazdásznak készülő Török Ágnes a Győr+ Médiának.

A 25 esztendős kosaras felelősségteljesen gondol arra is, mivel szeretne majd foglalkozni a sportpályafutását követően. Ugyanakkor bízhatunk benne, hogy még hosszú évekig erősíti az UNI Győrt, amely egyre jobb formában játszik a 2023–24-es idényben.

A gárda szerdán a lengyel Polkowiczét verte 91-80-ra az Euroligában. Továbbra is minden esélye megvan, hogy elsőként végezzen a bajnokságban és a Magyar Kupában.

,,Hétről hétre egyre jobb formába lendülünk. Bízom benne, hogy ezt a meccseken is meg tudjuk mutatni. Közeleg az Euroliga-csoportkör vége és egyre közelebb kerülünk a rájátszáshoz a bajnokságban, illetve a Magyar Kupa végjátékához. Ezekre a célokra fókuszálunk, azért dolgozunk, hogy a megfelelő formaidőzítéssel jó idényt zárjunk. Nagyon szeretnénk bajnokságot nyerni, ez egyértelmű célunk. Ahogyan az is, hogy a következő szezonban is az Europa-ligában szerepeljünk. Szeretnénk eredményesebben teljesíteni, mint a mostani kiírásban– tette hozzá Török Ágnes.

A magyar válogatott februárban a soproni selejtezősorozatban kivívhatja a szereplést a nyári párizsi olimpiára. Kanada, Japán és Spanyolország ellen mérkőznek meg a mieink.

,,Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy bekerüljek a válogatott keretébe. Óriási esélyünk van rá, hogy kijussunk az olimpiára, hiszen a négy csapatból három is kvalifikálja magát Párizsba” – árulta el a sportoló.

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #Széchenyi István Egyetem |