A dobogó és a tizedik hely is belefér az ETO céljaiba

Fotó: eto.hu
Győr+
2020.08.02. 16:22

Tág határok között mozog a vezetőség elvárása a Győri ETO FC NB II-es szereplésével kapcsolatban a 2020–2021-es idényben. A szezonkezdés előtti, szerdai sajtótájékoztatón a klub ügyvezetője, Soós Imre úgy fogalmazott, hogy belátták, addig kell nyújtózkodni, amíg a takaró ér, így a reális cél egyelőre az, hogy a csapat az első tíz hely valamelyikén végezzen a másodosztályban.

Soós Imre kiemelte, az előző idény volt az az időszak, amikor rendbe jött az ETO gazdálkodása, az adósságok rendeződtek, és nyereséges lett a klub, így hároméves koncepcióban gondolkodnak, aminek a vége az NB I-es tagság lehet. Februárban az elsőosztályú licenszet is megkapták a zöld-fehérek, de a Debrecen és a Vasas lehetőségeivel, költségvetésével lehetetlen felvenni a versenyt. A másodosztály mezőnye rendkívül erős lesz.

„Nagy kihívás lesz számunkra ez az idény, főleg az átalakult kerettel. Ahhoz, hogy a fiatalok be tudjanak épülni a csapatba, idő kell, mi, az idősebbek segítünk nekik mindenben. A hosszú távú cél természetesen az élvonalba jutás” – mondta a csapatkapitány, Priskin Tamás.

A csapatot a Tuifel Péter–Herczeg Miklós edzőpáros irányítja, közülük előbbi lesz a vezetőedző. Amellett, hogy stabil csapatot akarnak kialakítani, fő cél, hogy a győri akadémiáról kikerülő tehetségek lehetőséget kapjanak, közülük Kerkez Milos, Ruisz Barnabás, Szabados Attila, Szabó Tamás és Sipőcz Bence került fel a felnőttegyütteshez.

„Kezdeményező felfogásban szeretnénk játszani, és amennyire lehet, irányítani akarjuk a mérkőzéseket. Azt a stílust vinnénk tovább, amit az ETO akadémiája hosszú évek óta képvisel. Más helyzet ez, mint amikor kilenc meccsen egy évvel ezelőtt ültünk a kispadon. Ott nyugodt helyzet volt, hiszen kiesés, feljutás szempontjából tét nélküli meccseink voltak, bátran játszathattuk a fiatalokat. Most nagyobb lesz a felelősség” – nyilatkozta Tuifel Péter vezetőedző.

A csapatból sokan távoztak, de érkezők is vannak szép számmal. Forró Gyula Dorogról, Gundel-Takács Bence a MOL Fehérvártól, Király Botond a Vasastól, Lipták Zoltán Gyirmótról, Májer Milán és Temesvári Attila a Budapest Honvédtól, Szuhodovszki Soma az MTK-tól, Vankó Imre pedig Szegedről került Győrbe végleg vagy kölcsönbe. A csapat főszponzora további három évre a WKW marad. A klubvezetés létrehozza az ETO Társdalmi Tanácsadó Testületet, amelynek elnöke Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő lesz.

Az ETO-hoz visszatért klubigazgató, Horváth Cs. Attila elmondta, több NB II-es klub is kérte, hogy szombat esténként rendezhessen mérkőzéseket, ezt a szövetség egyelőre nem támogatta. Az ETO tavalyi bérletesei erre a szezonra fél áron vásárolhatnak bérletet. A Győr vasárnap 19 órakor az Ajka ellen kezd idegenben.

Korábban az NB II-ből:

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #sport | #WKW ETO FC |