Vasárnap rajtol az NB II-es bajnokság

Az élmezőnyt célozták meg Gyirmóton

Fotó: Gyirmót FC Győr
Nagy Roland
2020.08.01. 17:12

Vasárnap az ETO idegenben az Ajka ellen, a Gyirmót FC Győr pedig hazai pályán kezdi meg szereplését a labdarúgó NBII-ben. Csertői Aurél vezetőedző együttese hazai pályán fogadja a Csákvárt. A Gyirmótiak célja, hogy a dobogós helyek közelébe kerüljenek, és közönségszórakoztató játékkal érjenek el jó eredményt.

A Gyirmót ebben az idényben is szeretne a hagyományaihoz méltóan szerepelni, hiszen a tavalyi idénytől eltekintve mindig az első három helyezett között volt a klub a másodosztályban. Ezt Horváth Ernő mondta a csapat céljairól a Gyirmót idénynyitó sajtótájékoztatóján.

Az egyesület elnöke azt is hozzátette, hogy a szakmai stáb összetétele garancia a jó játékra, az átalakult keretbe pedig még két játékos leigazolását tervezik. A csapatban egyre fontosabb szerepet kapnak a fiatal futballisták, a saját utánpótlás bázisból négyen kerültek fel a felnőttekhez, ahol most összesen kilenc 19 és 22 év közötti játékos van. A csapat hat hetes kemény felkészülésen van túl.

„Szeretnénk egy ránk jellemző játékstílust mutatni, aminek a sok passz és futás, a labdatartás az alapja. Reméljük, hogy ez eredményességgel is párosul, mert akkor mondhatjuk el, hogy látszik a befektetett munka. A cél az a dobogó elérése, ez persze nem lesz könnyű, mert rendkívül erősnek néz ki az NBII mezőnye” – mondta Csertői Aurél vezetőedző.


A Gyirmót 15 éve meghatározó klubja a harmad, majd a másodosztálynak, idén is az élmezőny a cél, de a többi klubhoz hasonlóan a kék-sárgáknál is úgy gondolják, nagy meglepetés lenne, ha nem a Debrecen és a Vasas jutna fel az NBI-be.

A klubhoz Hajdú Ádám a Vasastól, Herjeczki Kristóf és , Juhász Zsombor a Bp. Honvédtól, Major Martin Fehérvártól, Szatmári István az MTK-ból, Szegi Vince Mosonmagyaróvárról, Réti Patrik pedig Siófokról érkezett. Vas Ádám a különböző hírek ellenére továbbra is a klub játékosa.

A Gyirmót vasárnap 19 órakor a Csákvár ellen kezd az első fordulóban az alcufer stadionban. A klubhoz kapcsolódó hír, hogy A létesítmény lesz az egyik helyszíne tavasszal az U21-es Európa-bajnokságnak, amelyet Magyaroszág Szlovéniával közösen rendez.

Kapcsolódó témák: #Gyirmót FC | #labdarúgás | #sport |