A bajnoki ezüstérmes női kosarasokat köszöntötték

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.04.27. 13:42

A városházán köszöntötte az NB I-ben ezüstérmet szerzett SERCO UNI Győr női kosárlabda-csapatát Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester. A kosarasok minden előzetes várakozást felülmúlva, fantasztikus szezont zártak. Az elődöntőben a DVTK-t győzték le, a fináléban pedig az Euroliga-győztes Sopron ellen a sok nehézség, a sérülések ellenére helyt álltak, s végül ezüstérmet szereztek.

,,Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy ezüstérmesek lettünk a bajnokságban. Voltak hátráltató tényezőink ebben a szezonban, amiből kihoztuk a maximumot. A pályafutásomban voltak már fényesebb érmek, de a szívemben ez az ezüst is kiemelt helyet foglal el. Most, hogy vége a klubszezonnak, egy kis pihenőidre van szükségünk, amit meg is kaptunk. A válogatottal majd május 10-én kezdjük meg a felkészülést az Európa-bajnokságra. A kontinenstornát követően aztán majd augusztusban indul az alapozás Győrben. Úgy érzem, az Eb-n van esélyünk a továbbjutásra a csoportból. Bízom benne, hogy ezt a célt sikerül is teljesítenünk. Nagyon jó válogatott van kialakulóban, sokra hivatott a nemzeti csapat” – fogalmazott Dubei Debóra, a SERCO UNI Győr klasszisa.

Cziczás László, a győri együttes vezetőedzője szerint a siker kulcsa, hogy a játékosok mellett a klub és a szakmai stáb is remek munkát végzett.

,,Boldogan mehetünk szabadságra. Ütőképes csapatot szeretnénk összerakni a következő szezonra is. A célunk, hogy minél közelebb kerüljünk az aranyéremhez – mondta a szakember.

Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, két éve bronz-, most pedig ezüstérmet nyert a csapat. Remélhetőleg folytatódik a sorminta, s két esztendő múlva már aranyat ünnepelhetnek a győri kosarasok.

,,Rendkívül komoly színvonalú bajnokságban nyert ezüstöt az UNI Győr, hiszen a Sopron címvédőnek számít az Euroligában, s ebben a sorozatban szerepelt a DVTK is, amelyet sikerült felülmúlni az elődöntőben. Remekül helyt állt a csapat, amelyet ráadásul sérülések is hátráltattak. Büszkék vagyunk az UNI Győrre, amelynél kiemelkedő szakmai munka zajlik. A város a maga erejével segít, hiszen szponzorációs szerződés keretében jelentős anyagi támogatást nyújt a csapatnak. Emellett a háttérben az utánpótlásbázis is épül a képviselői körzetemben. A Grabo-sátorban nagyon jó feltételek között készülhetnek majd a fiatalok, a kosárlabda jövője garantált Győrben – jelentette ki Radnóti Ákos.

Galéria: O. Jakócs Péter

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #galéria | #híradó | #kosárlabda | #SERCO UNI Győr |