150 kisgyermek rúgta a labdát az ünnepi ovifoci-tornán

Pécskai István Fotó: Marcali Gábor
2023.12.05. 12:32

Mikulás-napi ovifoci-tornát rendeztek Győrben, az ETO FC klubházában. A vidám hangulatú eseményen 150 kisgyermek lépett pályára, akik a Mikulással is találkozhattak, sőt az ünnepi alkalomból ajándékcsomagot és focilabdát is kaptak tőle.

A Bisinger, a Tárogató, a Móra, a belvárosi, a Márvány, a szigeti és a Gyepszél úti óvoda lurkói nagy lelkesedéssel kergették a labdát, látványos gólokból és pimasz cselekből sem volt hiány a mérkőzéseken. A gyermekek arcán önfeledt örömet lehetett látni a pályán, mindezt persze fokozta a Mikulás érkezése, akit énekléssel fogadtak az apró focisták.

A Mikulás-napi tornából szeretnénk hagyományt teremteni az ETO FC-vel, amely létesítményt és buszokat biztosít erre a rendezvényre. 1999-ben alakult az Ovifoci Klub Győrben, Magyarországon egyedülálló egyesületről van szó, hiszen csak óvodás korosztályú gyermekekkel foglalkozunk. Esetünkben a foci talán kicsit félreérthető, hiszen elsősorban nem futballisták kinevelése a cél, hanem hogy a gyermekekkel a sportot, a testedzést játékos, labdás foglalkozás keretében kedveltessük meg” – mondta Pálfalvi Gábor, a Győri Ovifoci Klub alapítója és elnöke.

Az egyesület büszke azokra a sportolókra, akik náluk kezdték a pályafutásukat.

,,A szentiváni ovifoci-csoportunk egyik volt játékosa NB I-es labdarúgó lett. A sportlövők junior világbajnokságán negyedik helyezést elért magyar csapat egyik tagja is az ovifoci-klubunkban ismerkedett meg a sporttal. Sipőcz Richárd cselgáncsozó is az Ovifoci Klubból indult. Jövőre lesz a 25 éves jubileumunk, amelyet szeretnénk egy gálával megünnepelni. Bízunk benne, hogy az Európa-bajnokságra kijutott magyar futballválogatott tagjai és Marco Rossi szövetségi kapitány is elfogadja a meghívásunkat– tette hozzá Pálfalvi Gábor.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #híradó | #labdarúgás | #ovifoci |