Viperával fenyegette a szomszédját

Illusztráció: depositphotos.com
Győr+
2022.09.28. 17:47

Az 51 éves férfi fekete ruhában, símaszkkal a fején, viperával támadt rá a szomszédra, és meg akarta kötözni.

Hirdetés

Idén szeptemberben az 51 éves férfi egy Kapuvár melletti településen, fia házánál dolgozott. Ekkor hallotta, hogy a szomszéd is a házánál tevékenykedik. A vádlott – alaptalanul – azt gondolta, hogy a szomszéd korábban bűncselekményt követett el a fia sérelmére, ezért elhatározta, hogy megleckézteti az 54 éves férfit. Fekete ruhába öltözött, símaszkot húzott a fejére, övébe több kést tűzött, kötelet és egy teleszkópos botot, viperát vett magához, és így mászott be a szomszéd házba – írja az ugyeszseg.hu

A mászás zajára a sértett bement a szobába, ahol az elkövető felszólította a férfit, hogy térdeljen le, és tegye hátra a kezeit. Mikor ennek a férfi eleget tett, a terhelt a nála lévő kötéllel megpróbálta hátra kötözni a kezét. Ennek során azonban a sértett kirántotta kezét a kötélből és megfordulva letépte a símaszkot támadója arcáról, majd kimenekült az ingatlanból – zárul az esetleírás a hatóság oldalán.

A vádlottat az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé, felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésével vádolva őt. A Csornai Járásbíróság a vádlottat 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, és a büntetés végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős. A bűncselekmény elkövetésétől a jogerős ítélet megszületéséig kevesebb, mint egy hét telt el – hívja fel a figyelmet az oldal.

Illusztráció: depositphotos.com

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #ügyészség |