Rendőrségi akció

Vármegyénkben is célkeresztben az ittas vezetők

Győr+ Police.hu
2023.02.24. 10:23

Győr-Moson-Sopron vármegye útjain a rendőrök nyolc ittas járművezetővel szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában, közülük ketten anyagi kárral végződő közúti közlekedési balesetet okoztak.

Az M1-es autópálya és az M85-ös számú autóút csomópontjában, 2023. február 23-án a déli órákban történt anyagi káros balesetnél egy 64 éves lengyel sofőrrel szemben merült fel ittasság gyanúja, ezért őt a vármegyei járőrök elfogták és a rendőrségre előállították.

A Soproni Rendőrkapitányság munkatársai a délelőtti órákban Sopronban a Paprét utcában egy 41 éves sofőrt, az Újteleki utcában egy 65 éves segédmotor-kerékpárost, 12 óra 30 perc körül a Kőszegi úton egy 49 éves gépkocsivezetőt,  illetve Ágfalva külterületén szintén délelőtt egy 63 éves osztrák állampolgárt ellenőriztek a közúti közlekedésük során.

Anyagi kárral végződő balesethez riasztották a rendőröket a délutáni órákban, mert Sopronban, az Ady Endre utcában egy 63 éves helyi férfi karambolozott személygépkocsijával.

A gépkocsivezetőkkel szemben alkalmazott alkoholszonda mind az öt esetben pozitív eredményt mutatott, ezért őket a Soproni Rendőrkapitányságra előállították, és a szükséges intézkedéseket velük szemben végrehajtották.

A mosonmagyaróvári rendőrök a reggeli órákban Rajkán, a Szent István utcában ellenőriztek egy személygépkocsit és annak 32 éves szlovák vezetőjét, akivel szemben szintén felmerült az ittasság gyanúja, ezért őt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra állították elő.

Jobaházán is ittas járművezetőt fogtak a csornai járőrök 9 óra körül az Ady Endre utcában. Az 54 éves osztrák sofőrt a Csornai Rendőrkapitányságra előállították és vele szemben a szükséges eljárási cselekményeket végrehajtották.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy az alkohol emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása miatt romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezért a járművezetés megkezdése előtt a szeszes ital fogyasztása tilos!

Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló! Aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül nemcsak saját, hanem mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

Nem árt tudni, hogy az ittas vezetés következményeként a rendőrök egyes esetekben a gépjárművezetői engedélyt bevonhatják, illetve az ittas sofőr ellen akár büntetőeljárás is indulhat.

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu