Fejlesztés

Újabb bölcsődét adtak át a győri agglomerációban

Fotó: Németh Boglárka
Németh Boglárka
2022.01.21. 14:01

Újabb Győrhöz közeli településen nyílt bölcsőde. Idén már a második új bölcsit adták át a megyében, legutóbb két hete Vámosszabadin, most pedig Mosonszentmiklóson.

A település, mely a győri és mosonmagyaróvári agglomeráció része, rohamosan fejlődik. Egyre többen költöznek ide, az itt új otthonra találók többsége pedig családot is alapít, a kicsiknek pedig szükségük van bölcsődékre és óvodákra, hogy az édesanyák visszatérhessenek a munka világába. 

“Néhány évvel ezelőtt Mosonszentmiklóson már nyílt egy nyolcszemélyes mini bölcsőde, de a folyamatos fejlődésnek köszönhetően szükség volt egy nagyobbra” – fogalmazott az új bölcsőde pénteki átadóján a település polgármestere, Bedő Csaba. 2019 decemberében írták alá az alapító okiratot, amelyben az állt, hogy 199,8 millió forintot nyert el Mosonszentmiklós, a két csoportos, 24 férőhelyes intézmény építésére.”Ez egy szép karácsonyi ajándék volt akkor a falunak, de még szebb, hogy mindez valósággá vált” – emelte ki a településvezető. 

Az átadóünnepségen a térség országgyűlési képviselője, dr. Nagy István is részt vett, aki gratulált az új épülethez és elmondta: “Azt szeretnénk, hogy minél több magyar családba születhessenek gyermekek, és minél több magyar gyermek születhessen és nevelkedhessen ebben az országban. Nagyon jó látni azt, hogy szinte a választókerület minden településén növekedés van.” 

Nagy István gondolatait Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke is kiegészítette: “Ha több gyermek születik, akkor intézmények is szükségesek és ezek az intézmények azok, amik biztosítják azt, hogy a gyermekek, amíg a szülők dolgoznak addig jó körülmények között tudjanak nevelkedni.” Németh Zoltán arról is beszélt, hogy a családalapítást minden fronton igyekszik a kormány támogatni, legyen szó a babaváró hitelről, a családi otthonteremtési kedvezményekről, az SZJA kedvezményekről, később az ingyenes tankönyvekről és az ingyenes étkezésekről, melyek biztosítják azt, hogy a gyermeknevelés ne jelentsen akkora terhet a fiatal szülőknek. 

A vadonatúj, napelemekkel is felszerelt épületet a helyi plébános, Mészáros Miklós Atya áldotta meg, majd az ünnepélyes szalagátvágás következett. Az óvodások és bölcsődések közös műsora a járvány miatt elmaradt, de a 272 négyzetméteres épületet, a két új csoporttal, mosdókkal és közösségi terekkel a járványügyi szabályokat betartva tekinthették meg a résztvevők. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka