Tragikus háztűz: albérletet keresnek a győrzámolyi családnak

Szigeti Sándor Fotó: Győrzámoly Facebook-oldala
2023.03.09. 18:55

Mindenét felemésztették a lángok annak a győrzámolyi családnak, akiknek február 11-én égett le az otthonuk. A helyiek példás összefogással segítik őket, a két gyermeket nevelő családnak azonban most albérletre lenne szüksége.

A tragikus szombat délutánon valaki az utcáról kiabált be, hogy tűz van, Vöröséknek papucsban kellett kimenekülniük a házukból. Miután a szülők biztonságba helyezték a gyerekeket, az édesapa még visszament és kihozott egy gázpalackot a füsttel megtelt épületből.

„A férfi falugondnokként dolgozik, az élettársa pedig a helyi sportcsarnok gondnoka. Egy 5 éves és egy 13 éves gyermekük van. Órási köszönet mindazoknak, akik összefogtak értük. Csak a felajánlott bútorokból öt lakást lehetne berendezni, van aki az alapozást, más a festést, a burkolást, a gépészeti munkákat vállalná és közel 6 millió forint gyűlt össze az eddigi pénzadományokból. Azon dolgozunk, hogy a lehető leghamarabb tető kerüljön a család feje fölé, de amire most a legnagyobb szükségük lenne, az egy albérlet. Mivel mindkét szülőnek van munkája, az albérleti díjat és a rezsit természetesen kifizetnék” – mondta el a Győr+ Médiának Győrzámoly polgármestere.

Fotó: Győrzámoly Facebook-oldala

Pulai Nikoletta hozzátette: a legolcsóbb, szigetelt irodai konténerekből épült új otthon megépítése is 10 millió forintba kerülne, ezért most használt konténer-lakásokat keresnek, de szóba került egy könnyűszerkezetes ház felépítése is, ám annak a kivitelezése még drágább.

„Ha egy mód van rá, helyben szeretnénk megoldani a lakhatásukat, hiszen a családnak nincs autója. Sajnos a korábbi otthonuk teljesen megsemmisült, csak az alapok maradtak. Még a falakat is el kellett bontani, mert annyira átégtek, hogy ártalmasak voltak az egészségre” – hívta fel a figyelmet Pulai Nikoletta.

Fotó: Győrzámoly Facebook-oldala

A pénzbeni adományokat továbbra is a Győrzámolyért Alapítvány 63200308-10000276-os számlaszámán fogadják, és egyúttal nagyon köszönik. A megjegyzés rovatba feltétlenül kérik beírni: „a tűzesetben károsult családnak”. Aki pedig lakó konténerekkel vagy albérlettel tudná segíteni Vöröséket, a helyi önkormányzatot és Pulai Nikoletta polgármestert keresse az ügyben.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győrzámoly | #háztűz | #összefogás |