Háztűz Győrzámolyon: a szobákból az eget látni

Szigeti Sándor Győrzámoly Facebook oldala
2023.02.13. 08:20

Amint arról beszámoltunk, egy négytagú család háza égett le szombaton Győrzámolyon. A helyiek ismét bizonyítják, hogy ha baj van, lehet rájuk számítani: sorban érkeznek a felajánlások.

Hivatalosan mától kezdődik az a közösségi gyűjtés, amelyet a tűzkárosult győrzámolyi család javára indított az önkormányzat, de már a hétvégén, szombaton és vasárnap is nagyon sokan küldtek adományokat:

„Papucsban kellett kimenekülniük az otthonukból, miközben mindenük a tűz martalékává vált, gyakorlatilag semmijük nem maradt. Csak a csupasz falak állnak, amikből az oltás után csöpög a víz, a tető megsemmisült, a szobákból felnézve az eget látni” – érzékeltette a probléma nagyságát a település polgármestere.

„Óriási dolog, hogy a bajban a helyi közösség azonnal összefogott és a szerencsétlenül járt család mellé állt: munkagépeket és építőanyagokat, a szemétszállításhoz pedig konténereket ajánlottak fel. Volt aki azonnal ruhákat és takarókat hozott, mások tankönyveket és füzeteket vásárolnak a gyerekeknek. Az önkormányzat azonnal pénzbeni gyorssegélyt biztosított, és mindent megteszünk azért, hogy a lehető leghamarabb ismét tető kerüljön a család feje fölé” – hangsúlyozta Pulai Nikoletta.

„Egyébként is nehéz sorban élt a család, ez a tűzeset pedig mindenüket elvette. Mégis tartjuk bennük a lelket, mert a legfontosabb, hogy emberi életben nem esett kár. Minden más pótolható! ” – tette hozzá a polgármester.

A tárgyi felajánlásokat mától a győrzámolyi polgármesteri hivatalba (Rákóczi út 45.) várják és itt gyűjtik össze. A pénzbeni adományokat a Győrzámolyért Alapítvány 63200308-10000276-os számlaszámán fogadják. A megjegyzés rovatba kérik beírni: a tűzesetben károsult családnak.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győrzámoly | #gyűjtés | #háztűz |