Hirdetés
Sikeres akció

Szondáztattak a soproni rendőrök, ez lett az eredménye!

Forrás: police.hu
Győr+
2022.01.11. 06:36

Nem várt eredménnyel zárult a Soproni Rendőrkapitányság hétvégi „ittas akciója”.

Hirdetés

Sajnos a tapasztalatok azt mutatják, hogy még mindig sokan vannak, akik alkoholfogyasztást követően ülnek a volán mögé, pedig a balesetek megelőzése csak közös felelősségvállalás alapján lehetséges, azok elkerülése érdekében minden közlekedésben résztvevőnek be kell tartania az alapvető közlekedési szabályokat!

Az elmúlt hétvégén a soproni rendőrök összesen 863 alkalommal fújatták meg a szondát, amely során hét esetben mutatott pozitív eredményt a készülék. Ezek közül 5 esetben rendeltek el büntetőeljárást – a vezetői engedély bevonása mellett -, és 2 esetben szabtak ki közigazgatási bírságot. Volt olyan járművezető, aki amikor meglátta az intézkedő rendőröket megfordult, hogy így próbálja megúszni az ellenőrzést, de a hatóság munkatársai utána mentek, majd felelősségre vonták a szabályszegőt, akinél – a késő délelőtti órákban – az alkoholos befolyásoltságot ki is mutatta a szonda.

Hirdetés

Az ittas járművezetés különösen veszélyes, aki alkoholos állapotban vezet nem csak önmagát, hanem a többieket is súlyosan veszélyezteti legyen szó akár egy másik gépjárművel közlekedőről, vagy akár egy gyalogosról. Már kismértékű alkoholfogyasztást követően is szűkül a sofőr látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket, a mozgásai pontatlanabbá válnak, a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik, csökken a felelősségérzet és az önkontroll, ezek pedig nélkülözhetetlenek a biztonságos vezetésnél.

A hétvégi akció eredményét látva a rendőrség tovább folytatja a fokozott ellenőrzést a kapitányság illetékességi területén már csak azért is, mert hosszú idő óta ez volt az első balesetmentes hétvége, amiből még többet szeretnének.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Forrás: GYMS MRFK Bűnmegelőzési és Balesetmegelőzési Portál

Kapcsolódó témák: #ittas vezetés | #rendőrség | #szondáztatás |
likeold
a fb oldalunkat