Hirdetés

Szijjártó: távvezeték – és okiratátadás Gönyűn

Fotó: Marcali Gábor
Zombai-Kovács Ákos
2021.04.29. 17:03

Csütörtöki munkanapjának egy részét a Győr melletti Gönyűn töltötte a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter előbb az új magyar-szlovák 400kV-os távvezetéket adta át hivatalosan Igor Matovics szlovák miniszterelnök-helyettessel, majd a gönyűi kikötőben működő Wuppermann Hungary Kft. számára adott át támogatói okiratot.

Hirdetés

A Dunán átívelő vezeték átadásán Szijjártó Péter úgy fogalmazott, a Covid járvány miatt új kihívásokkal kellett szembenéznie mindenkinek és igencsak felértékelődtek a jó szomszédi viszonyok.

A külügyminiszter hozzátette, a gönyűi távvezeték is összeköt bennünket Szlovákiával, akivel soha nem volt még ilyen jó a viszonyunk, mint most. A tárcavezető kiemelte, 10 év előkészítő munka után készülhetett el a két ország közötti három távvezeték, amin húsvét hétfő óta már az áramkereskedés is megindult. Magyar részről összesen 13 milliárd forintot költöttek a fejlesztésre.

Hirdetés

Galéria: O. Jakócs Péter

A gönyűi távvezeték átadón Igor Matovics miniszterelnök-helyettes is üdvözölte a közös beruházást és megerősítette, kiváló a kapcsolat a magyar és a szlovák fél között.

Alig fél órával a vezeték átadás után már a gönyűi kikötőben működő Wuppermann Hungary Kft-nél ismerkedett a céggel a külügyminiszter. Szijjártó Péter személyesen adta át azt az okiratot, ami azt bizonyítja, hogy az állam 970 millió forinttal segíti a Wuppermann összesen 5, 3 milliárd forint értékű beruházásait.

Az okiratátadón Szijjártó Péter kiemelte, 1434 társaságnak nyújtott segítséget a magyar állam, hogy ne leépítsenek, hanem fejlesszenek a járvány okozta gazdasági nehézségek ellenére is.

A térség országgyűlési képviselője, Kara Ákos köszöntőjében rámutatott, világszinten is meghatározó, ultramodern gyárat épített fel a gönyűi kikötőben a Wuppermann, amely most, állami segítséggel újabb értékeket teremt. A képviselő úgy fogalmazott, a dolgozók, a cég és az állam közös erőfeszítésének hála, folyamatosan fejlődik a Wuppermann, amely jelenleg 180 győri és Győr környéki embernek nyújt biztos munkát.

Jakab Ferenc, a Wuppermann Hungary Kft. ügyvezetője megköszönte a kormány által nyújtott támogatást és hangsúlyozta, a Covid járvány komoly kihívások elé állította a társaságot, de ebben a helyzetben is előre menekültek, tovább fejlesztettek és természetesen a jövőben is számítanak jól képzett munkatársaikra, akik nélkül a Wuppermann nem tartana ott, ahol tart.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #gazdaság |
likeold
a fb oldalunkat