Hirdetés
Hétfői mérleg

Súlyos balesetek megyénk útjain

Fotó: police.hu
police.hu
2019.10.29. 16:52

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2019. október 28-án több olyan személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, amelyeknél közrejátszhattak a megváltozott időjárási és útviszonyok.

Hirdetés

Toyota típusú gépjárműjével közlekedett egy százhalombattai férfi az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, Levél térségében 2019. október 28-án 9 óra 30 perckor – amikor a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint- elveszítette uralmát járműve felett és a vízelvezető árokba csapódott. A sofőr a balesetben megsérült.

Baleset az M1-esen
Fotó: Police.hu

Szintén személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt a 83-as számú főúton 15 óra 32 perckor a kajárpéci lehajtónál.  Egy Opel típusú személyautó román állampolgárságú sofőrje haladt Pápa irányából Győr felé, amikor egy enyhén jobbra ívelő kanyarban érintőlegesen nekiütközött egy szemből szabályosan érkező gépjárműnek. Emiatt elveszítette irányítását a járműve felett, és frontálisan ütközött egy Győr felől érkező, szintén szabályosan közlekedő személyautóval. A vétlen gépkocsi az út melletti füves területen fejtetőre állva került nyugalmi helyzetbe, a sofőr a járműbe szorult, őt a katasztrófavédelem munkatársai szabadították ki az autóból. A balesetben ketten megsérültek.

Hirdetés
A 83-as főútnál az egyik autó fejtetőre állt. A másik jármű kiemelt képünkön szerepel.
Fotó: Police.hu

Győrság és Pannonhalma között, a 8223-as számú úton közlekedett 19 óra 30 perc körül személyautójával egy 17 éves sofőr, amikor haladása során a gépkocsi – eddig ismeretlen okból és körülmények között – egy balra ívelő kanyarban megcsúszott és a vízelvezető árokba hajtott, majd egy fának csapódva állt meg. A balesetben a gépjármű sofőrje, valamint három utasa is megsérült.

Győrságnál lesodródott az útról, majd fának ütközött egy autó
Fotó: Police.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a közlekedők figyelmét az alábbiakra:

Ősszel a közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, a látási- és az útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A legtöbb problémát többnyire a változó tapadóképességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák. A megváltozott látási és útviszonyok – különösen esős időben, illetve ködben – más járművezetői magatartást követelnek.

Veszélyt jelent a közlekedőkre a fákról lehulló levéltömeg az első néhány fagyos éjszaka után, és hasonlóan kockázatos az őszi betakarítási időszakban a mezőgazdasági gépek által felhordott sár miatt csúszóssá váló utakon a sebesség helytelen megválasztása is.

Az útburkolat áthűlésével a nyári abroncsok már nem nyújtanak kellő tapadást, javasolt mielőbb elkezdeni a téli gumik felszerelését.

A fékút hosszabbá válik a nyáron megszokottakhoz képest, lassabban tudunk közlekedni a csúszós utak és a leszálló köd következtében.

A sebesség és a követési távolság helyes megválasztására, valamint az előzési szabályok betartására kiemelt figyelmet kell fordítani.

…hogy mindenki hazaérjen!

Kapcsolódó témák: #baleset | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat