Hirdetés
Nem bírt leállni

Rendőrkézen a győrsági tolvaj

Fotó: police.hu
Győr+
2022.01.07. 08:14

A pannonhalmi nyomozók őrizetbe vették azt a 25 éves győrsági férfit, aki több lopást is elkövetett lakókörnyezetében, és a szomszédos településen.

Hirdetés

A rendőrségre bejelentés érkezett 2022. január 3-án 22 óra 30 perckor arról, hogy Győrságon, az egyik családi ház udvaráról – a kerítés letaposását követően – elloptak egy kerékpárt. A településen korábban több hasonló bűncselekményt követtek el, köztük 2021. december 23-án egy házból egy televíziót is elloptak. Ebben az ügyben a pannonhalmi rendőrök néhány óra alatt eredményt értek el, elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, a 25 éves Z. Zoltánt.

A tartózkodási helyén végzett kutatáskor a nyomozók meg is találták az eltulajdonított tévét. Ekkor a férfit gyanúsítottként kihallgatták, majd szabadon engedték. A fiatalember ezután sem tudott leállni, még a saját rokonait és családját is többször meglopta. Az újévi kerékpárlopás során gyűjtött információk is mind abba az irányba mutattak, hogy ismét Z. Zoltán lehet ennek a bűncselekménynek az elkövetője. Adatgyűjtés során a járőrök már másnap megtalálták a lopott biciklit a férfi egyik táplánypusztai ismerősénél. A nyomozók a 25 éves győrsági lakost végül Peresztegen fogták el, majd – őrizetbe vétele mellett – kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A gyanúsított kihallgatásán elismerte a nyomozóknak, hogy tavaly október 19-én egy másik győrsági ingatlanból szintén ő lopott építési anyagokat, szerszámokat, bútorelemeket a lakás bejárati ajtóüvegének betörését követően. Ezután Pázmándfalura ment, ahol december 10-én és december 29-én egy lakóházhoz tartozó magtár ajtajáról a lakatpántot lefeszítette, majd onnan kisgépeket, akkumulátorokat vitt el.

Hirdetés

A Győri Rendőrkapitányság 2022. január 6-án az illetékes ügyészség felé előterjesztést tett Z. Zoltán letartóztatásának indítványozására.

Kapcsolódó témák: #lopás | #rendőrség | #tolvaj |
likeold
a fb oldalunkat