Ügyészség

Öt évet is kaphat az a 17 éves fiatal, aki azt hazudta, hogy meglopta az édesanyja

Győr+ | Illusztráció: Depositphotos
2023.02.28. 09:07

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy 17 éves fiatallal szemben, aki valótlanul azt állította feljelentésében, hogy édesanyja ellopta a pénzét.

A vádirati tényállás szerint a 17 éves fiú 2021 februárjában a Csornai Rendőrkapitányságon feljelentette édesanyját, mert állítása szerint ellopta 420.000 forintját. A fiú feljelentése szerint miközben aludt, édesanyja bement a szobájába és a párnája alatt lévő övtáskájából kivette 420.000 forintját, és azzal távozott, és még aznap éjszaka az ingatlanból is elköltözött.

A feljelentés alapján nyomozás indult, ennek keretében gyanúsítottként hallgatta ki a hatóság az édesanyát, aki tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Végül a fiú folytatólagos tanúkihallgatása során elismerte, hogy a pénzt nem édesanyja lopta el, hanem azt a barátnőjével ő költötte el. Erre figyelemmel az anya elleni eljárást megszüntette a rendőrség.

A fiatal ellen pedig az ügyészség büntetőeljárást eredményező hamis vád miatt emelt vádat, mely bűncselekmény büntetési tétele öt évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyben a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott, az érdemi döntést pedig várhatóan a Csornai Járásbíróság fogja meghozni.

Forrás: Ügyészség
Illusztráció: Depositphotos

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #hazugság | #ügyészség | #vád |