Közlekedési baleset

Nem adott elsőbbséget, hárman megsérültek

Győr+ Police.hu
2023.03.20. 09:53

A győri rendőrök egy súlyos sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Egy 61 éves bodajki férfi közlekedett Mercedes típusú személygépkocsival Bőny külterületén, a 8152-es számú úton 2023. március 19-én 9 óra 30 perc körül. Útja során egy útkereszteződéshez érve, az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem adott áthaladási elsőbbséget a neki balról érkező, 20 éves bábolnai sofőr által vezetett gépjárműnek, és neki ütközött.

A karambol hatására mindkét autó az útról lesodródott, és a Mercedes a tetejére borulva állt meg.  A balesetben a vétlen sofőr, illetve az okozó autó vezetője és utasa súlyosan megsérült, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek!

Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! A gépjárművezetés során igyekezzenek megérteni a másik sofőr vagy gyalogos szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #baleset | #közlekedés | #mentő | #rendőrség |