Közlekedési baleset

Motorost gázolt el a figyelmetlen sofőr

Győr+ Police.hu
2023.02.23. 09:42

A soproni rendőröket egy személyi sérüléssel járó közlekedési balesethez riasztották.

A rendőrségre 2023. február 22-én 9 óra körül bejelentés érkezett, miszerint Sopronban, a Híd utca és Ruszti utca kereszteződésénél közlekedési baleset történt.

A helyszínre érkező egyenruhások megállapították, hogy egy 43 éves soproni férfi személygépkocsijával a Híd utca egyik parkolóhelyéről indult el személygépkocsijával. Közlekedése során a sofőr az út bal oldalára kívánt ráfordulni, azonban – vélhetően figyelmetlen vezetése miatt – nem biztosított elsőbbséget a neki szemből érkező, 69 éves helyi férfi által vezetett segédmotoros kerékpárnak, amelynek neki ütközött.

A balesetben a motoros megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A motorkerékpárral közlekedők számára a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokat ajánlja:

– Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani. A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
– Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.


A gépjárművezetők figyelmét felhívjuk, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #baleset | #közlekedés | #rendőrség |