Még biztonságosabb lesz a Győr-Pannonhalma kerékpárút

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2022.11.14. 11:03

Még biztonságosabb lesz a Győrt és Pannonhalmát összekötő kerékpárút. Ezt a térség országgyűlési képviselője mondta a Győr+ Médiának. Kara Ákos kiemelte: újabb, a biztonságot szolgáló kiegészítő beruházások valósulnak meg a kerékpárút mentén, amiket ő maga és a lakosság kezdeményezett.

Hirdetés

Amióta megvalósult rendkívül népszerű a majdnem napra pontosan 1 éve átadott Győr-Pannonhalma kerékpárút. A több mint 18 kilométer hosszú fejlesztés ráadásul most még biztonságosabbá válik.

„Számos biztonságot szolgáló javaslatom volt, de sok jó lakossági ötlet is érkezett, ezekből állítottunk össze egy biztonsági csomagot, ami nagyjából 300 millió forint értékű, ezt a NIF Zrt. elfogadta és forrást is biztosított rá” – mondta Kara Ákos.

A forgalomtechnikai tükrök, a kerékpáros korlátok és a szalagkorlát már a helyükre kerültek, a napokban pedig az úgynevezett bejelentkezős, nyomógombos jelzőlámpák kivitelezése is megkezdődött.

„A régióban van már példa ilyen, úgynevezett bejelentkezős vagy nyomógombos jelzőlámpák megvalósítására, itt, a kerékpárúton, három helyszínen is készül ilyen, Győrben a 82-es főúton, a Külső Veszprémi útnál, Nyúlon a vendéglőnél és Écsen is” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Több helyen behajtás gátló kapuk is lesznek, ezeket a szakmai szabályoknak megfelelően, de eltérő módon rendezik a települések. „A legtöbb vita ezeken a behajtás gátló kapukon volt az előkészítés során, végül úgy döntöttünk, hogy az érintett települések a szakmai szabályokat betartva, de eltérő módon rendezik a kapuk telepítését” – fogalmazott a politikus.

A biztonsági fejlesztések, beleértve a nyomógombos jelzőlámpákat is, legkésőbb az év végére készülnek el a kerékpárút mentén. Ezt követően pedig már lehet majd tervezni a térséget érintő, 2023-as fejlesztéseket.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #híradó | #kerékpárút | #közlekedés | #Pannonhalma |