Már épül a bölcsőde Nagyszentjánoson

Mireider Máté Fotó: Krizsán Csaba
2023.06.04. 18:33

Újabb nagy lépéshez érkezett Nagyszentjános; lerakták az épülő bölcsőde alapkövét. A településen eddig az óvoda épületében kaptak helyet a legkisebbek, jövő év márciusában a tervek szerint azonban elkészül a saját intézményük is.

Nagyszentjános folyamatosan fejlődő pályán van, erről legutóbb az épülő vásárcsarnok kapcsán számoltunk be. Az azóta eltelt közel egy évben a vásárcsarnok megépült, annak hamarosan már az átadó ünnepsége következik, azonban közben egy újabb, talán még fontosabb beruházás kezdődött meg a megye határán álló településen: bölcsőde épül a faluban.

Fotó: Mireider Máté

Friderics Cecília, Nagyszentjános polgármestere még 2022 márciusában azt nyilatkozta; tervezik a bölcsőde építését. Az idei évre ez az álom is valósággá vált, ugyanis június 2-án letették egy kisebb ünnepély keretein belül letették az épület alapkövét. Az eseményen a képviselőtestület mellett részt vett Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője is, aki régóta támogatja a község fejlődését.

Az alapkő a képviselők, a polgármester és Kara Ákos névjegyével ellátva.

„Nagyon sok fejlesztést tudtunk Nagyszentjánoson megvalósítani, de egy önálló bölcsődeépület még hiányzott a településről. Képviselőként örülök, hogy megvalósul ez, de a legfontosabb mégis az, hogy vannak olyanok, akiknek épülhet bölcsőde” – emelte ki Kara Ákos. „A családok döntései és vállalásai, valamint a helyi önkormányzatnak a döntései nyomán a falu népességszáma folyamatosan nő, sokan vállalnak gyerekeket, Nagyszentjános pedig szeretett és kedvelt település a beköltözők körében is, sokan döntenek úgy, hogy idejönnek, itt képzelik el a jövőjüket” – foglalta össze a Győr+ Médiának a képviselő.

A pontos számokról már Friderics Cecília beszélt portálunknak. „Az idei évvel együtt már 107 gyermekkel vagyunk többen az elmúlt 3 évben, az intézményeink befogadóképessége pedig elérték a határukat, ezért nagyon fontos, hogy a bölcsőde felépüljön. Kiemelt eleme a családstratégiánknak a fiatal családosok bevonzása, hogy minél több kisgyerek szülessen, ehhez pedig háttérintézmények kellenek. Köszönjük a kormány támogatását, hiszen olyan finanszírozást nyújtanak a falu számára, ami nélkül ez a 28 férőhelyes intézmény nem épülhetne meg” – emelte ki a polgármester, aki azt is elárulta: a bölcsőde része lesz a Bakony-Ér intézményhálózatnak.

A Nagyszentjánosi Bakony-ér Gyermekjóléti és Családsegítő Intézményről korábban itt írtunk:

Kapcsolódó témák: #bölcsőde | #Kara Ákos | #nagyszentjános |