Fejlesztés a térségben

Álmokból rajzok, rajzokból valóság – beruházás készül Nagyszentjánoson

Mireider Máté
2022.03.31. 06:45

Kisebb rendezvénnyel ünnepelték március 29-én Nagyszentjánoson egy régóta várt álom beteljesülését: vásárcsarnok épül a településen.

“Rég volt már ekkora várakozás egy projekt iránt, mint most a vásárcsarnok megépülése miatt” – kezdte beszédét a rögtönzött rendezvényen Friderics Cecília, Nagyszentjános polgármestere.

“Utoljára talán a szennyvíz-elvezetés kiépítését övezte ekkora figyelem” – emlékezett vissza a polgármester. “Hosszú út vezetett idáig, hogy elkezdődhessen az építkezés. Az eredeti összegnek azonban közel duplájára nőttek a költségek a gazdasági helyzet miatt. Ennek pótlására Magyarország kormányától kaptunk 140 millió forintos támogatást. Így lett a régóta dédelgetett álomból rajz, a rajzból pedig valóság” – részletezte Friderics Cecília, aki külön megköszönte minden munkatársa segítségét ebben a falu életében kiemeltnek számító projektben. A polgármester azt is elmondta, hogy a projekt megvalósítását Kara Ákosnak, a térség országgyűlési képviselőjének és Németh Zoltánnak, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnökének támogatásával tudták elindítani.

Rengeteg pályázat van jelenleg is függőben, szeretnénk a falu mellett záportározót, amire a földrajzi adottságaink megfelelőek, a nemrég épült lakóparkhoz vezető kerékpárútra pedig nagyon nagy szükség van – engedett betekintést a jövőbeni tervekbe a falu vezetője, aki külön kiemelte: a lakóparkkal való együttélés és együttműködés fontos a falu szempontjából. “Minél több közös dolgunk van, minél több közös van bennünk, annál könnyebb lesz ez. Szükségünk van egymásra” – mutatott rá a polgármester, aki beszélt egyéb beruházásokról is; tanyagondnoki buszra és közösségszervezői pályázatokra is jelentkezett Nagyszentjános, de tervben van egy bölcsőde építése, és a temető kerítésének megújítása is.

A rövid felvezető beszéd után a lakosok – az építési területen kívülről – megtekinthették a munkák előrehaladását, majd egy kis vendégváró lakomával, beszélgetéssel zárult a rendezvény.

Galéria: Vig Norbert

A munkálatokat megtekintette a terület országgyűlési képviselője, Kara Ákos is.

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #nagyszentjános | #régió |