Ittas vezetők vármegyénkben: egy nap alatt hat pozitív szonda

Győr+ Fotó: police.hu
2023.05.25. 10:41

Egy nap alatt hatszor intézkedtek ittas járművezetővel, köztük egy motorkerékpárossal szemben a rendőrök Győr-Moson-Sopron vármegye útjain.

A járőrök a közlekedők biztonsága érdekében rendszeresen végeznek közúti ellenőrző tevékenységet Győr-Moson-Sopron vármegyében. Szolgálatuk során az egyik kiemelt feladatuk a forgalomban résztvevő járművezetők alkoholteszteres ellenőrzése annak érdekében, hogy az ittas sofőröket kiszűrjék a közlekedésből. Az elmúlt 24 órában a szolgálatot teljesítő megyei állomány összesen 542 ilyen vizsgálatot végzett, amelyből 6 esetben merült fel ittasság gyanúja az ellenőrzött sofőröknél, akikkel szemben – befolyásoltságuk függvényében – szabálysértési, közigazgatási, illetve büntetőeljárás indult.

A kiszűrt vezetők közül Győr területén egy, Sopronban és környékén négy, míg Csorna térségében egy embernél jelzett a teszter.

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

  • Az ittas, vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező.
  • Alkohol hatására tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.
  • Már egy pohár szeszes ital elfogyasztása is befolyásolhatja a vezetési képességeket.

Felhívjuk továbbá a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét! Ne feledjék, mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

 …hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #ellenőrzés | #rendőrség | #szonda |