Közlekedési baleset

Ismét a kétkerekűvel közlekedő sérült

Győr+ Fotó: Police.hu
2022.11.09. 08:13

Feltehetően a követési távolság helytelen megválasztása miatt történt a közúti baleset.

Hirdetés

Egy 65 éves ravazdi asszony kismotorral közlekedett Pannonhalmán, a Béke utcában 2022. november 8-án 9 óra 40 perc körül. A motorost egy mögötte szabályosan haladó, 36 éves győri sofőr által vezetett kistehergépkocsi megelőzte, majd a járművel lassított, és jobbra kanyarodás céljából megállt. A segédmotoros az előtte megálló gépjárművet későn észlelte, és annak nekiütközött, és elesett. A baleset során a 65 éves hölgy megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A motorkerékpárral közlekedők számára az alábbi tanácsokat ajánljuk:

  • Közlekedjen fokozott figyelemmel! Mindig számítani kell arra, hogy bármelyik pillanatban hirtelen kell fékezni, esetleg vészfékezés közben kikerülési manővert is végre kell hajtani.
  • A helyes követési távolság megválasztása igen fontos, de emellett mindig úgy kell motorozni, hogy legyen menekülő útvonal. Hirtelen veszélyhelyzet esetén nem az akadályt kell nézni, hanem a menekülő útvonalra kell koncentrálni.
  • Használjon megfelelő védőfelszerelést! A motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. Az élénk színű bukósisak, motorosruha és motoros csizma nemcsak könnyebben észrevehetővé teszi a motorost a közlekedés többi szereplője számára, de egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik.
  • Csak felkészülten, felkészített motorral induljon útnak! A motorkerékpárok közlekedésben történő részvételének is alapfeltétele a műszakilag kifogástalan állapotú jármű és a vezető felkészültsége a motorozásra.

gépjárművezetők figyelmét felhívjuk, hogy közlekedésük során kiemelt figyelemmel legyenek a motorral, kerékpárral közlekedőkre! Legyenek türelmesek, toleránsak, az „Állj! Elsőbbségadás kötelező jelzőtábla szabályait a kétkerekűvel közlekedők esetében is minden esetben tartsák be!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #baleset | #közlekedés | #motor | #rendőrség |