Elűzték a telet Győrzámolyon

PS Fotó: MekliZ Fotóstúdió
2024.02.24. 18:12

Hagyományosan már harmadik éve rendezték meg a tavaszváró, télűző rendezvényt, amelynek az egyik főbb program pontja a Mosoni-Dunában való csobbanás volt.

Színes jelmezbe öltözött kicsik és nagyok gyülekeztek Győrzámolyon, hogy hangos zenével és kiszebábú égetéssel űzzék el a telet. Pulai Nikoletta a település polgármestere elmondta, idén már harmadszorra rendezik meg az eseményt. 

„Az ötlet egy helyi házaspártól érkezett, akik Szigligeten évről évre részt vesznek a balatoni csobbanáson. Ezután döntöttük el, hogy kihasználva községünk adottságát, a Mosoni-Dunát szeretnénk itt is hasonlót szervezni. Így a dunai csobbanást összekötöttük a község évi első rendezvényével a téltemetéssel” – idézte fel a kezdeteket a polgármester.

A rendezvényre évről évre többen érkeznek, hiszen jó hangulat, sok kacagás és jó beszélgetés is társul hozzá. 

„Az egyik fő célunk, hogy megmozgassuk a falu lakosságát, ezzel is közösséget építsünk. Nagyon örülök, hogy sokan csatlakoznak hozzánk.” – mondta el Pulai Nikoletta.

A dunai csobbanásra is egyre többen regisztrálnak, és idén már huszonnégy bátor jelentkező mártózott meg a nyolc fokos Mosoni-Dunában.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győrzámoly | #híradó | #téltemetés |