Katasztrófavédelem

Elismerték a legelhivatottabbakat

Fotó: katasztrofavedelem.hu
Győr+
2022.08.19. 15:37

A Belügyminisztériumban és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában is ünnepséget tartottak tegnap állami ünnepünk, augusztus huszadika alkalmából.

Hirdetés

Augusztus huszadika, az államalapítás és Szent István király ünnepe egyúttal arra is alkalmat ad, hogy azoknak mondjanak köszönetet, akik a legtöbbet tették és teszik az emberek biztonságáért. A katasztrófavédelem ünnepségén azokat szólították ki, akik nemcsak a közelmúlt gyorsan változó kihívásaira reagáltak kiválóan, hanem egész eddigi életük és munkájuk jó példa volt arra, mit jelent elhivatottan egy közösségért dolgozni.

A rendezvényen a Katasztrófavédelem Központi Zenekara kvintettjének tolmácsolásában felcsendültek az István a király musical dallamai is, majd a műveleti főigazgató-helyettes köszöntötte a megjelenteket.

Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok megköszönte munkájukat és gratulált azoknak, akik magas szintű állami elismerésben részesültek. A tábornok úgy fogalmazott, hogy mindig kellenek a jó és kihívást jelentő célok, ám azok meghatározásához és eléréséhez nélkülözhetetlenek a jó példával szolgáló, segíteni tudó és akaró, elhivatott társak. Szavai szerint az egyéni teljesítmények hátterében mindig csapatmunka áll, de legalább ennyire fontos az egyének egészsége, biztonsága ­– zárta köszöntőjét a tábornok. 

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, hosszú időn át végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként, tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Ifjú Péter tűzoltó főtörzsőrmesternek, a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének.

Szöveg: katasztrofavedelem.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #augusztus 20. | #elismerés | #katasztrófavédelem |