Együttműködést írt alá a rendőrség és a péri reptér

Győr+ | Fotó: police.hu
2022.12.09. 13:17

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győr-Pér Repülőtér Kft. hatósági szerződés keretében állapodott meg az ideiglenes határátkelőhely-nyitásokkal kapcsolatos ügyintézések folyamatának egyszerűbbé, hatékonyabbá tételéért.

Dr. Varga Péter rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány és Reider Ernő Róbert, valamint Kovács Sándor Győr-Pér Repülőtér Kft. ügyvezetői igazgatói december 8-án hatósági szerződést írtak alá a péri repülőtér objektumában.

A repülőtéren egyre nagyobb számban zajlik a légi forgalom, amely kiterjed a schengeni övezeten kívülről érkező és oda induló járatokra is, ezen esetekben a határátkelőhely-nyitások idejére a repülőtér területe is schengeni külső határnak minősül.

Fotó: police.hu

A most megkötött szerződés meggyorsítja a légi forgalommal kapcsolatos kérelmezés folyamatát és csökkenti az ügyfelek és a hatóság adminisztrációs munkáját.

Az eseményen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság részéről meghívott vendégként részt vett dr. Forrai Zsolt rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes, Benczik-Hrncsár Erika rendőr ezredes, gazdasági rendőrfőkapitány-helyettes, valamint dr. Székely György rendőr alezredes, a megyei határrendészeti osztály vezetője.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #együttműködés | #péri reptér | #rendőrség |