Rendőrségi akció

Drogosan kocsikázott a két öttevényi férfi, elkapták őket

Győr+ police.hu
2023.02.17. 06:59

A Győri Rendőrkapitányság befejezte két öttevényi férfi ellen indított büntetőeljárás vizsgálatát.

A nyomozás adatai szerint közlekedésrendészeti ellenőrzés céljából állítottak meg a rendőrök még 2022. március 4-én egy 47 éves gépkocsivezetőt utasával Abdán, a Kossuth Lajos utcában.  Az egyenruhások átvizsgálták a gépjárművet, majd a sofőr és barátja ruházatát is. A gépjármű utasának zsebében lévő pénztárcából előkerült egy tasak, benne kábítószergyanús kristályos anyag. Az autó átvizsgálásakor a bal első ajtó, belső mélyedésében egy fecskendő volt, benne kábítószergyanús, kristályos szerkezetű anyaggal, amiről a sofőr elismerte, hogy az az övé. A rendőrök a 47 éves sofőrt és 36 éves barátját elfogták, a helyi rendőrkapitányságra előállították és velük szemben drogtesztet alkalmaztak, ami mindkettőjüknél pozitív értéket mutatott.

A Győri Rendőrkapitányság a gépkocsi vezetője ellen kábítószer birtoklásának vétsége, míg utasa ellen – tekintettel a nála talált kábítószer mennyiségére – kábítószer birtoklásának bűntette miatt büntetőeljárást indított, amelynek keretében a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket.

A nyomozásba bevont szakértő megállapította, hogy a gépjárművezető a cselekmény időpontjában kábító hatású szer befolyásoltsága alatt állt, azaz bódult állapotban vezette az autót. Ezt követően a nyomozók a sofőrt járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

A Győri Rendőrkapitányság a nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldte.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #drog | #kábítószer | #rendőrség |