Családi pünkösd és gyermeknap Kisbodakon

J. Kovács Andrea Fotó: Kóka Enikő
2023.05.23. 16:57

Aktív családi pünkösdre és gyermeknapra várják az érdeklődőket vasárnap Kisbodakon, a kemping előtti területen. A nagyszabású rendezvény számtalan programot kínál, a szervezésbe tizennégy település kapcsolódott be.

Az eseményről tartott sajtótájékoztatón dr. Pető Péter, a Szigetköz Natúrpark Egyesület elnöke portálunk kérdésére válaszolva elmondta:A térség egyik emblematikus pontja Kisbodak, ahol mind a családok, mind a baráti társaságok, de az egyedül túrázók is megtalálják a helyüket. Aki evezni vagy kerékpározni akar éppúgy, mint aki a kultúrában szeretne elmélyülni vagy egy jót piacozni, de akár mindegyikbe bele lehet kóstolni ezen a vasárnapon. Mindezzel szeretnénk megmutatni, hogy a Szigetköz vendéglátó- és szerető vidék, és reméljük, hogy aki egyszer ellátogat hozzánk, az vissza is jön.” – fogalmazott az elnök.

Az ünnepi rendezvényt dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg. A nap kezdetén megszólaltatják az utolsó tekerős hajókürtöt, majd fúvószenekari ébresztő koncerttel vidítják a hallgatóságot. Ezután kezdődik a családi kocogás. Szintén reggeltől várja a látogatókat a Szigetközi Szatyor vásár. Délelőtt kezdődnek a vízi és szárazföldi túrák. A résztvevők kipróbálhatják a kenuzást, supozást, biciklizhetnek, e-bike-on vagy gyalogosan járhatják be a vízparti ösvényeket, a merészebbek extrém kerékpárpályán próbálhatják ki magukat.

A szervezők nem feledkeztek meg a gyermeknapról sem. A Natúrparki Gyerekplaccon sokféle fajátékkal múlathatják az időt a kicsinyek. Lehet ugrálni szalmabálákon, népmeséket hallgatni, népdalokat tanulni, ismerkedni a népzenei hangszerekkel. Lesz állatsimogató, horgász- és ökotársasjátékok.

Győrből kerékpáros túra indul a kisbodaki családi pünkösdre, melyen bárki részt vehet. Laposa Tibor, a Bringa Mánia túravezetője arról beszélt, hogy útközben bármelyik településen lehet csatlakozni hozzájuk. A mintegy 40 kilométeres távot a szigetközi kerékpárúton két óra alatt teszik meg. Az előzetesen jelentkezőket értesítik a pontos időpontokról, hogy ne kelljen sokat várakozni. A túra minimális állóképességet igényel. Indulás 7.30-kor a Jedlik híd révfalui oldalán, az Erzsébet híd emlékműtől.

A családi napon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a szigetkoz-naturpark.hu weboldalon lehet.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid