Rendőrségi akció

Célba ért a karácsonyi amfetamin-csomag – VIDEÓ!

Fotó: police.hu
Győr+
2021.12.16. 06:44

A készenléti rendőrség elfogta a Darkneten rendelőket, és egy ültetvényt is felszámoltak.

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya (a továbbiakban: KR NNI NBEFO) 2021 évben szoros műveleti együttműködésben dolgozott amerikai és német partnerszervekkel az online térben – a Darknetes piactereken – történő illegális kábítószer-kereskedelem visszaszorítása érdekében.

A műveletsorozat részeként a KR NNI NBEFO Győri Osztálya 2021. december 11-én nyomozást rendelt el kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen, mert a partnerszervek információ alapján 3 kilogramm amfetamin érkezése várható Németországból ismeretlen magyarországi címre.

Fotó: police.hu

Az NNI nyomozói a csomagküldő szolgálattal együttműködve órákon belül azonosították a csomag érkezési helyét, majd 2021. december 13-án közös műveletet hajtottak végre a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felderítőivel, egy vasi faluban.

Az akció során a nyomozók elfogták a címzettet, és lefoglalták a külföldről érkezett csomagot. A házban tartott kutatás során kiderült, hogy a valós megrendelők csak segédnek alkalmazták Z. Tamásnét, aki átvette a küldeményt. A legnagyobb meglepetésre az egyik megrendelő, a 31 éves soproni lakos, T. Martin a rendőri intézkedések alatt megjelent a kutatás címén, ahol a KR rendészeti egységei elfogták.

Z. Tamásné lakcímén, a garázsban egy precízen kiépített – szüretelést követő állapotban lévő – marihuána ültetvényt, a szárítón és az ingatlan különböző részein 3 kg marihuánát, 85 edényt növénycsonkkal, adagoló eszközöket, infralámpát, szellőztető berendezéseket, folyékony tápoldatot találtak a helyszínelő rendőrök.

Fotó: police.hu

Az ültetvény kialakítása miatt Z. Tamásné férjét és fiát KR egységei elfogták, ez utóbbit később őrizetbe vették.

A forrónyomos adatgyűjtés során a KR NNI és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság felderítői beazonosították a kábítószercsomag másik megrendelőjét, a 29 éves L. Ákos soproni lakost.

A fiatalembernél tartott kutatások alkalmával porciózásra alkalmas simítózáras fóliákat, kb. 20 kilogramm „felütő” fehér porállagú anyagot, szennyezett mérleget, valamit 2.000.000 forintot és 3.000 euró készpénzt foglaltak le vagyonvisszaszerzés céljából.

A kihallgatások során a gyanúsítottak részleges beismerő vallomást tettek a terhükre rótt bűncselekmények vonatkozásban, továbbá a Darknetes piactér feltérképezésekor megállapítást nyert, hogy a két – kihallgatásukat követően őrizetbe vett – soproni fiatal egy hónapon belül összesen 6 kg amfetamin rendelt Németországból, a fizetés módja pedig kriptovaluta volt.

Az őrizetbe vett három fiatal esetében a nyomozók egyidejűleg kezdeményezték letartóztatásukat a Sárvári Járási Ügyészségen, míg Z. Tamásné és férje szabadlábon védekezhet.

Forrás: police.hu

Hirdetés