Hirdetés

Bűnmegelőzés a VI. Böllérmáj Fesztiválon

Fotó: police.hu
police.hu
2020.02.23. 11:40

A bűncselekmények áldozatainak világnapján, bűnmegelőzési tanácsokkal várták a rendőrök a kapuvári és csornai rendezvények látogatóit.

Hirdetés

Az Európa Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját. Ezt a napot Európa több országa, így Magyarország is a bűncselekmények áldozatainak napjává nyilvánította. A rendőrség bűnmegelőzési szakemberei éppen ezért minden év februárjában kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét a bűncselekmények áldozataira.

A világnap alkalomból a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság, a Csornai és a Kapuvári Rendőrkapitányságok prevenciós szakemberei tartottak vagyonvédelmi tanácsadást Kapuváron a VI. Böllérmáj és Gasztronómiai Fesztiválon, illetve a csornai állásbörzén, 2020. február 22-én.

Hirdetés

A bűnmegelőzési programok célja az volt, hogy felhívja a lakosság figyelmét az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeire, a trükkös lopások, lakásbetörések, idősek sérelmére elkövetett csalások megelőzésére. A helyszínen vagyonvédelmi eszközökből összeállított bemutatóval szemléltetett bűnmegelőzési tanácsokat kaphattak az érdeklődők.

A rendőrök az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának megbízásából kéri azt Öntől!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Személyes adataikat soha ne adják meg közösségi oldalakon!
  • A bankok, szolgáltatók, nem küldenek olyan elektronikus levelet ügyfeleiknek, melyben bankszámlaszámot, bankkártya vagy egyéb adatot kérnek. Az ilyen jellegű levelekre ne válaszoljanak!
Kapcsolódó témák: #bűnmegelőzés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat