Hirdetés
Cserbenhagyás

Bicikliző gyermeket gázolt, majd elhajtott

Fotó: police.hu
Győr+
2022.01.20. 10:38

Nagyszentjánoson egy gépkocsi vezetője elütött egy kerékpáros gyermeket, majd anélkül, hogy részére segítséget hívott volna, elhagyta a helyszínt.

Hirdetés

A rendőrségre 2022. január 19-én 7 óra 30 perckor érkezett egy nagyszentjánosi balesetről bejelentés. A helyszínen a mentőszolgálat munkatársai egy sérült gyermeket láttak el. A fiatal lány elmondta, hogy biciklivel közlekedett a Fő utcán, amikor egy autós – miközben megpróbálta őt kikerülni – nekiütközött. A kerékpáros az ütközéstől az út menti füves területre esett, és megsérült. A jármű egy rövid időre megállt, utasai ki is szálltak megnézni mi történt, azonban néhány pillanat múlva visszaültek a kocsiba, és a tőlük elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtottak. A helyszínelők által begyűjtött információk, adatok alapján a megyei rendőr-főkapitányság – a környező megyék tevékenység-irányítási központjainak értesítése mellett – haladéktalanul megkezdte a balesetet okozó gépkocsi felkutatását. Később – a szemle ideje alatt – az okozó gépkocsi román állampolgárságú vezetője négy, szintén román utasával együtt visszatért a helyszínre. A rendőrök elfogták, a rendőrkapitányságra előállították őket, majd a sofőrt segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, utasait pedig e bűncselekmény vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán az alábbiakra hívja fel a járművezetők figyelmét:

Hirdetés
  • A balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült vagy veszélybe került személy részére segítséget nyújtani, és az esetleges további balesetek elkerülése érdekében minden tőle telhetőt megtenni.
  • Ha a baleset halált vagy személyi sérülést okozott, a balesetről a rendőrhatóságot haladéktalanul értesíteni kell.
  • A helyszínt csak az intézkedő rendőr engedélyével szabad elhagyni.
  • A rendőri intézkedés megtörténtéig a vezetőnek szeszes italt fogyasztania tilos!

Forrás: police.hu

Kapcsolódó témák: #baleset | #közlekedés | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat