Hirdetés

Az óvodákban is fontos a bűnmegelőzés

Fotó: police.hu
police.hu
2019.10.04. 15:56

A rendőrség központi bűnmegelőzési programja, az OVI-ZSARU Győr-Moson-Sopron megye óvodáiban is évek óta nagy sikerrel működik.

Hirdetés

A felkészítő képzésen a projekthez az idei tanévben újonnan csatlakozott óvodák pedagógusai és az oktató munkatársak vettek részt október 3-án, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon. Az oktatásra a munkatervet kidolgozó Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai közreműködésével került sor.

A rendezvényen az óvodapedagógusok megismerkedhettek a program tartalmával és intézményük OVI-ZSARU rendőrével.  

Hirdetés

Az oktatási eszközök átvételét követően a jelenlévő szakemberek oldott légkörű konzultációt tartottak a felmerülő kérdésekkel kapcsolatban.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a szülők készítsék fel a gyermekeket a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére.         

Tanácsaik:

  • Óvodás gyermekeikkel tanítsák meg nevüket, lakcímüket, tudják megmondani szüleik nevét és telefonszámát! 
  • A gyermekek tanulják meg, hogy számukra idegen emberrel soha ne menjenek sehová, gépjárművükbe ne üljenek be.
  • Beszélgessenek erről visszatérően a családban annak érdekében, hogy ez az intelem akkor is eszükbe jusson, ha az idegen ember csábító ajánlatokkal, például ajándékkal, érdekes programmal próbálkozik felkelteni az érdeklődésüket.
Kapcsolódó témák: #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat