Az osztrák határzár ügyében tárgyalnak

Győr+ lllusztráció: Marcali Gábor
2023.03.14. 12:52

Március 1. óta ellehetetlenítették az autós közlekedést a magyar-osztrák határin fekvő Ágfalva és Somfalva között. Az osztrák oldalon lévő Somfalva polgármestere gyalogos zónát hozott létre a határon, így a magyar autósok nem tudnak ott közlekedni.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Somfalva/Schattendorf polgármestere március 1-től ellehetetleníti az autós közlekedést Ágfalva és Somfalva között. Thomas Hoffmann (SPÖ) polgármester bejelentette, hogy gyalogos zónát alakít az önkormányzat a határátkelési pont közvetlen közelében található somfalvi temető mentén. A Sopron környékéről Ausztriába ingázók számára fontos határátkelő ügye már régóta foglalkoztatja a somfalviakat és az osztrák belügyminisztériumot is.

Kiss-Parciu Péter helyettes államtitkárral és Farkas Ciprián soproni polgármesterrel, valamint minisztériumi szakértőkkel és az ORFK képviselőjével együtt tárgyalt Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegye elnöke az osztrák fél képviselőivel az ügyben – tette közzé az elnök Facebook-oldalán:

Kapcsolódó témák: #Ausztria | #ingázás | #közlekedés |