Átadták a kisbajcsi Nefelejcs Bölcsődét 

Fotó: Ficsór Dávid
Ficsór Dávid
2022.09.14. 15:07

A település apraja-nagyja kilátogatott a szerdai eseményre. Nagy volt az öröm a Győr melletti községben, hiszen fontos fejlesztés valósult meg Kisbajcson, mely 14 gyermek számára biztosít napi szinten ellátást, levéve így a terhet a szülőkről, akik így gyorsabban visszatérhetnek a munkaerőpiacra.

Az utóbbi időszakban egyre több bölcsődei fejlesztést adnak át a megyében, ez pedig a Magyar Falu Programnak és a különböző területfejlesztési forrásoknak köszönhető. Erről beszélt a rendezvényen Németh Zoltán.

Az, hogy ilyen sok ünnepi pillanat van a megyében Magyarország Kormányának köszönhető, hiszen az ide érkező forrásokról a kormányzat döntése értelmében mi magunk határozhatunk. Így valóban a települések számára legszükségesebb fejlesztéseket hajthatjuk végre – hangsúlyozta a megyei közgyűlés elnöke. A Magyar Falu Programból 140 milliót, egy Európai Uniós projektből a megyei önkormányzat segítségével pedig 22 milliót fordítottak a minden igényt kielégítő épület kialakítására.

Egy csoportszobát, vadonatúj bútorokat, tágas udvart és rengeteg játékot vehettek birtokba a gyerekek, akikre négy szakember figyel majd az elkövetkezőkben. Az intézmény nem csak szép lett, hanem rendkívül energia hatékony. Ez pedig jelent helyzetben egy nagyon fontos tény, emelte ki Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő az avatón. 

Kisbajcs polgármestere a kezdetektől sajátjaként tekintett a projektre.  Kamocsai Sándor reméli, a bölcsőde nagy segítséget nyújt majd az itt élő családoknak, és a településhez kötődő gyermekek nevelkedhetnek majd az intézményben. A szalagátvágást követően a polgármester jelképesen átadta a bölcsőde kulcsát az intézményvezetőnek, majd a helyi plébános áldotta meg az épületet, és mondta el gondolatait. A rendezvényen az is elhangzott, a jövőben tovább folytatódnak majd a fejlesztések Kisbajcson.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid