A börcsi lett az „Év önkéntes tűzoltó egyesülete” 2022-ben

Győr+ Börcs Község Hivatalos Oldala
2023.02.27. 22:13

Évértékelő állománygyűlésen vehették át elismerésüket az ország legjobbjai február 27-én Budapesten, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában. Itt vehették át az elismerést a börcsiek is.

Az évértékelő és feladat-meghatározó állománygyűlés dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató prezentációjával kezdődött. A főigazgató összefoglalta az elmúlt év legfontosabb eseményeit, legjelentősebb fejlesztéseit és kiugró eredményeit. Mint elmondta, a katasztrófavédelem teljesítette vállalt küldetését, fejlesztette eszközparkját, infrastruktúráját, laktanyák épültek, korszerűsödtek, és a legszélsőségesebb viszonyok között is helytállt az állomány. Megemlítette, hogy ezt a szakmai helytállást szigorú költségvetési év keretezte. A főigazgató kitért arra, hogy 2022-ben az előző évekhez képest megemelkedett a beavatkozások száma, ezzel arányosan az állomány leterheltsége is nőtt. Prezentációjában a tábornok beszélt az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek aktív együttműködéséről, az Országos Tűzvédelmi Szabályzat folyamatos aktualizálásáról, a hatalmas volumenű hatósági munkáról, a szervezet nemzetközi tevékenységéről, és a már meglévők mellé érkezett új tevékenységi körökről és speciális feladatokról is. A főigazgató megköszönte a társszervek elmúlt évi támogatását, majd a közelmúlt eseményei kapcsán külön köszönetét fejezte ki a HUNOR Mentőszervezet törökországi helytállásért. 

Ezek után elismerések átadása következett, amelyeket dr. Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár és Góra Zoltán főigazgató adott át a legkiválóbbaknak. 

Köztük az „Év önkéntes tűzoltó egyesülete” címet a Börcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. A díjat Ifju Péter tűzoltó főtörzsőrmester, az egyesület vezetője vette át a főigazgatótól.

Forrás: katasztrofavedelem.hu