Közlekedési baleset

10 éves fiút ütöttek el Győrzámolyon

Győr+ Fotó: police.hu
2022.11.15. 09:22

Egy 10 éves fiú sérült meg a Győrzámolyon történt közlekedési balesetben, amikor a kijelölt gyalogátkelőhelyen kerékpárjával áttekert a feltorlódott autók között.

Hirdetés

Győrzámolyon, a Rákóczi úton, Győrújfalu felől Győrladamér irányába közlekedett személygépkocsival 2022. november 14-én 7 óra 30 perc körül egy 47 éves győri asszony. A jármű vezetője a feltorlódottt kocsisorban egy kijelölt gyalogos átkelőhelyhez érve – vélhetően figyelmetlenség okán – későn vette észre a zebrán kerékpárral áthajtó 10 éves győrzámolyi gyermeket, és elütötte. A balesetben a kisfiú megsérült, őt a mentőszolgálat munkatársai kórházba vitték.

Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedőket, fogadják meg tanácsainkat:

  • A járművezetők a belátható útszakasznak megfelelően válasszák meg a sebességüket, fontos, hogy szükség esetén meg tudjanak állni!
  • A gépjárművek tompított fényszórói 35-45 méter távolságban világítják meg az útfelület egy részét, azonban figyelni kell arra, hogy ez a távolság az esős, ködös, párás időben jelentősen lecsökkenhet.
  • A KRESZ a gyalogosok részére előírja, hogy „lakott területen kívül éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a láthatósági mellény (vagy ruházat) használata kötelező!” A láthatósági – fényvisszaverő – eszközök használata életmentő lehet lakott területen kívül-belül, sötétben, és jó látási viszonyok között egyaránt.
  • Lakott területen kívül a gyalogosoknak kötelező a forgalommal szemben közlekedni, mert így jobban látják a szemből érkező forgalmat!

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #baleset | #közlekedés | #rendőrség |