Tavaszi egészségnap


2022-03-26
Szabadidő
ingyenes program
Az Egészségfejlesztési Iroda egészségnapján életmód tanácsadást és anyajegyszűrést tartanak egészségi, tápláltsági állapotfelméréssel együtt a győri Szent Imre úti Rendelőintézetben március 26-án 9-13 óráig.
Hirdetés

Az EFI munkatársai segítenek az optimális testsúly elérését szolgáló reális célok kitűzésében: a tavaszi egészségnap programjában vérnyomás-mérés, testtömeg index meghatározás, testösszetétel-mérés, valamint ezekhez kapcsolódó életmód tanácsadás is szerepel. Ahogy melegszik az idő és a ruhatárunk könnyebb darabjai kerülnek elő a szekrényből, egyre inkább szembesülnünk kell a téli hónapok alatt ránk rakódott többlet kilókkal, de az alultápláltság, a nem tervezett súlyvesztés is egészségügyi kockázat.

Közeleg a napozási szezon, megnő a napvédelem jelentősége, különösen a bőrön lévő anyajegyekre kell figyelni. A növekvő, éles határvonallal nem rendelkező, nem kerek vagy ovális, nem egységes színű anyajegyek rendszeres ellenőrzést igényelnek, mivel a bőr rosszindulatú elváltozását, melanomát okozhatnak. A melanoma a bőr pigmenttermelő sejteiből kiinduló rosszindulatú daganatos betegség, melyet az anyajegyszűréssel még időben felismerhet a bőrgyógyász. Várják azoknak a győri járási lakosoknak a jelentkezését, akik anyajegyüket szakorvossal szeretnék megvizsgáltatni.

A tavasz egészségnap teljes, ingyenes programjára a győri járási lakosoknak és védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek online regisztráció szükséges, melyet ide kattintva elérhet.

Jelentkezés e-mailben: efiprogram.gyor@gmail.com illetve telefonon: 96/507-900/8575 számon lehet.

Az online regisztrációt ebben az esetben is kérik a szervezők.

Kapcsolódó témák: #egészség |
Hirdetés
további programok
2022-08-06

Rueda Rumli VII.

Szabadtéri táncbemutatók és táncoktatás.

részletek
2022-07-05

Egészségfejlesztő program

Előadás

„Hozd ki a legtöbbet a nyárból és az egészségedből" címmel egészségfejlesztő programot tartanak Győrben.

részletek