November, a férfi egészség hónapja – szűrőprogram az EFI-vel


2022-11-14 - 2022-11-28
ingyenes program
Hirdetés

A Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda és Lelki Egészség Központ ingyenes egészségi állapot felmérési programja folytatódik. Novemberben az 50 éven felüli férfiak kerülnek a középpontba. Számukra tartanak vérvétellel járó PSA, azaz prosztata tumor marker-szűrést, mivel ebben az életkorban megnő a prosztatával kapcsolatos egészségügyi problémák gyakorisága. A program vérnyomás- és vércukor méréssel, valamint BMI meghatározással,  testösszetétel elemzéssel egészül ki. A testösszetétel mérés a test- és zsigeri zsír, valamint a vázizomzat százalékos arányát, az alapanyagcsere értékét mutatja meg. A vizsgálatok fontos információt szolgáltatnak arról, milyen életmódbeli változások szükségesek az egészség megőrzéséhez, a kockázatok elkerüléséhez. Az egészségtudatos érdeklődők életmód tanácsadása mellett a dohányzási szokások felmérésére is sor kerül, a még dohányzóknak leszokás támogató tanácsadást kínálnak. Az alkoholfogyasztás mérséklésére a „Száraz november” kampány kapcsán hívják fel a résztvevők figyelmét.

Az EFI egészségfejlesztési programjának időpontja: 2022. november 14-én és 28-án, hétfőn 14-16.30 óráig. Helyszíne a győri, Szent Imre úti Rendelőintézet (9024 Győr, Szent Imre u. 41.). 50 év feletti, győri járási lakosú férfiak jelentkezését várjuk!

A szűrésre online kérdőív kitöltésével jelentkezhet: https://forms.gle/qHuQtKeQ7Ezcs3fM9

Kapcsolódó témák: #egészség |
további programok
2022-12-14

Grafikatörténeti előadások

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban - a XI. Nemzetközi Rajz- és Grafikai Biennáléhoz kapcsolódóan - 2022. december 14-én 16.00 órától Pápai Emese művészettörténész, főmuzeológus előadásán vehetnek részt a látogatók "Magyar művészet a két világháború között" címmel.

részletek
2022-12-12

Vetítő: Bereményi kalapja

2022. december 12-én, hétfőn 18 órakor a Bezerédj-kastély Művelődési Házban (9012 Győr, Győri út 90.) közösségépítő filmes klub keretében a Bereményi kalapja című dokumentumfilm vetítésére várják az érdeklődőket.

részletek