Kortárs Irodalmi Estek a győri könyvtárban


2023-10-06
ingyenes program
Október 6-án (pénteken) a Kortárs Irodalmi Estek keretén belül a Bestiarium Hungaricum - Csodás lények és teremtmények a magyar néphagyományban című könyvet mutatják be a győri könyvtárban.
Hirdetés

2023. október 6-án (péntek) a Kortárs Irodalmi Estek keretén belül a Bestiarium Hungaricum – Csodás lények és teremtmények a magyar néphagyományban című könyvet mutatják be a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében (9021 Győr, Baross G. út 4.) 18 órakor.  Vendégeink a szerzők: Magyar Zoltán és Németh Gyula. A beszélgetést Vörös András moderálja.

Bestiarium Hungaricum
Csodaszarvas, turul, bányarém, markoláb, garabonciás vagy prikulics. Ikonikus alakok a magyar mese- és mondavilágból vagy azokból a rémtörténetekből, amelyekkel dédszüleink ijesztgették a rosszalkodó gyerekeket. Ezeket a lényeket gyűjti össze a Bestiarium Hungaricum, amely első ízben kísérli meg áttekinteni a magyar népi kultúra vonatkozó hagyományait, bemutatva annak legjellemzőbb szegmenseit. Az album 31 fejezete megannyi külön világ, sajátos, hiedelmekkel átszőtt népköltészeti univerzum. A magyar hiedelemvilág lényeit Németh Gyula színes grafikái, P. Szathmáry István fekete-fehér linómetszetei és Magyar Zoltán néprajzi és kultúrtörténeti leírásai jelenítik meg. A Bestiarium Hungaricum e két kulturális közelítés: kép és szöveg szimbiózisa által válik igazán különlegessé.


A belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött! Regisztrálni csak teljes névvel a [email protected] email címen lehet. Egy jelentkező maximum 2 főt regisztrálhat. Az estre való belépés csak visszaigazolt regisztrációval, lehetséges! Helyfoglalás az érkezés sorrendjében történik.

Minden érdeklődőt sok szeretettel várnak!

Forrás: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér – sajtó

Kapcsolódó témák: #Győr |#győri könyvtár |#programok |
további programok
2023-12-01

Jótékonysági Mikulás Autóstalálkozó lesz Győrben

Jótékonysági Mikulás Autóstalálkozót rendeznek most szombaton, december 2-án este Győrben, az Audi Aréna parkolójában.

részletek
2023-12-07

Adventi illatok Győr-Újvárosban

December 7-én (csütörtökön) 17 órától szeretetvendégséggel és zenés műsorral várják az érdeklődőket az újvárosi Kossuth-szobor előtti téren.

részletek