Kommuna Lux koncert Győrben


2022-11-27
ingyenes program
Berlin, Hamburg, Amsterdam után Győrben zárja európai turnéját az ukrán Kommuna Lux együttes, akik saját bevallásuk szerint „Odessa Gangsta Folk” stílusban játsszák szülővárosuk Odessza klezmer zenei hagyományokra épülő dalait.
Hirdetés

Az Öt Templom Advent fesztivál keretei között november 27-én az evangélikus Öregtemplomban 19.00 órakor induló koncertre érdemes messzebbről is elindulni, hiszen Magyarországon most ez az egyetlen lehetőség hallani a fergeteges együttes vidám, lendületes játékát.

A szervezők különleges hangulatot ígérnek: „Egy csipetnyi történelem és időtlen humor a tenger illatú levegőben, virtuóz játék, egyedi stílus: “Odessa Gangsta Folk” ami izgalmas keveréke a klezmernek és a
népdaloknak a fellépő zenészek szülővárosából, egyenesen a Fekete tenger partjáról, a multikulturális kikötővárosból Odesszából.”

Nemcsak Ukrajna legnagyobb zenei fesztiváljának rendszeres fellépői (Koktebel-i Jazz Fesztivál, Kijev Klezmer Feszt, Atlasz Weekend, Woodstock Ukraine), de
álló ovációval ünneplik őket szerte a világon. A Fürth-i Nemzetközi Klezmer Fesztiváltól a stuttgarti Kultúrák Nyári Fesztiválján és a frankfurti transVOCALÉ-n át egészen a New York-i Mater Theater-ig és a
haifai Rodeo Clubig meghódítják a közönséget. A zenekar 2018-ban elnyerte Németország egyetlen folkzenei díját, amelyet évente egyszer adnak át.

Az Öt Templom Advent eseményei, a minden bizonnyal fergeteges kezdés után egészen karácsonyig tartanak Győr-Újvárosban, egy utca öt templomában. A szervezők mindenkit szeretettel, meghitt adventi
hangulattal és remek programokkal várnak.

Kapcsolódó témák: #Győr |#koncert |#programok |
további programok
2022-12-13

Vetítő: Aki legyőzte az időt

2022. december 13-án (kedden) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4.) a Vetítő nevű filmes klubban Aki legyőzte az időt - Keleti Ágnes című magyar dokumentumfilmet láthatják.

részletek
2022-12-09

Tegyen egy sétát a szabad levegőn!

Szabadidő

A Győri Járási Egészségfejlesztési Iroda gyalogtúrát szervez december 9-én pénteken, amelyhez bárki csatlakozhat. Tegyen egy sétát a szabad levegőn, sokat tesz egészségéért!

részletek