Hétvégére ajánljuk!


2022-09-23 - 2022-09-24
ingyenes program
Kézműves piac, sportág- és táncválasztó, jóga maraton – ezen a hétvégén is bőséges programkínálat várja a városlakókat Győrben.
Hirdetés

SZOMBAT

Kézműves és termelői piac várja a ménfőcsanakiakat szombaton 9 és 12 óra között a Bezerédj-kastély udvarán. A vásárlás mellett ezúttal az érdeklődők betekinthetnek a hordókészítés, a sajtkészítés rejtelmeibe, részt vehetnek szőlőpréselésen és mustot is kóstolhatnak.

Gyereket a magasba! Idén ötödik alkalommal rendezik meg a kihívást, a helyszín az Árkád bevásárlóközpont. A 10 órai megnyitót követően az Aranykapu Zenekar koncertje
következik, 11-kor Gyereket a magasba!, majd a Csokigyáros műsorát nézhetik meg a családok.

Mária erejével címmel Petrás Mária Magyar Örökség- és Príma Primissa-díjas keramikus, népdalénekes, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja és lánya, Petrás Alina Szervátiusz Jenő-díjas keramikus, népdalénekes közös kiállítása látható október 2-ig a Triangulum Galériában naponta 10-18 óra között.

A Győri Atlétikai Club sportágválasztó rendezvénnyel, toborzóval várja a gyerekeket és szüleiket szeptember 24-én, szombaton az Olimpiai Sportparkban. Itt mutatkoznak be az egyesület sportágai, mind a tizenegy szakosztály: a judo, a karate, a birkózás, a torna, az atlétika, az ökölvívás, a súlyemelés, a tenisz, az evezés, az asztalitenisz és az e-sport is. Az érdeklődők 9 és 14 óra között a klub élsportolóival is találkozhatnak. A GYAC-nál kiváló szakemberek felügyelete mellett sportolhatnak a gyerekek.

Háromnapos, színes rendezvénysorozatra várják az érdeklődőket a győri (VOKE) Arany János Művelődési Házba, szeptember 23-24-25-én, a Révai utca 5. szám alá (Szárnyaskerék épülete), valamint a győri vasútállomás utascsarnokába.

18 órától „A lehetséges extatikus állapota” címmel Fülöp Péter fotográfus, költő tárlata nyílik az intézmény galériájában.. A megnyitót követően a szerző „Szamizdat” című, kísérleti filmetűdje lesz látható.

Részletek: https://www.gyorplusz.hu/programok/kulturhazak-ejjel-nappal-3/

Őszi Sport- és Egészségnap lesz Adyvárosban szombaton. 10 órától futóverseny kezdődik,11 órától Szabó Melinda Fitness Világbajnokkal tart edzést.

Szombaton 8-20 óra között Ménfőcsanakon, a Petőfi Sándor Általános Iskola Kisdobos utcai tornatermében rendezik az I. ETKA-jóga Maratont, melyre minden korosztályt ingyenesen várnak.

ELMARAD!!! Szombaton 18 órakor került sor az Újvárosi esték programsorozat következő előadására. Dolgok, amikért érdemes élni! címmel Duncan MacMillan, angol drámaíró monodrámáját hallhatják az érdeklődők a Székesfehérvári Vörösmarty Színház előadásában az Újvárosi Művelődési Házban (Liget u. 55.). ÚJ IDŐPONT: október 1.

VASÁRNAP

Vasárnap, szeptember 25-én 7 és 14 óra között Győri Régiségvásár lesz a Tarcsay utcai piactéren. Ezúttal is válogathatunk a retro, régi értékes tárgyak, gyűjteménybe illő darabok között, kellemes hangulatban. A szervezők kérik az autósokat, hogy szombat estétől vasárnap délutánig ne hagyják a kocsijukat  a téren. Idén még október 16-án, november 20-án és december 18 lesz régiségvásár Győrben.

Veni Sancte gitáros szentmise lesz vasárnap 9 órától a Gyárvárosi Jézus Szíve Templomban.

Nagy Táncválasztó kezdődik vasárnap 8.30-kor a Győri Tánc-és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégiumban. Regisztráció a helyszínen! Szeptember 25-én egész napos ingyenes tánc workshop-ra várják az érdeklődőket, ahol számos tánckurzus közül választhatnak és rengeteg táncstílust próbálhatnak ki a táncórák során.

I. Pracli Örökbefogadó Napot tartnak vsárnap 14 és 18 óra között a Bortrezorban.

Kapcsolódó témák: #hétvége |#programajánló |
további programok
2022-10-01

Szüreti nap lesz a Ménfőcsanakon

2022. október 1-jén (szombaton) 15 órától a Bezerédj-kastély Művelődési Ház udvarán (Győr, Győri út 90.) Szüreti Nap kezdődik. Köszöntőt mond Szabó Jenő önkormányzati képviselő. A programokon való részvétel ingyenes! Kulturális műsorszámok mellett gasztronómiai örömök!

részletek