Kiállítások, szabadegyetem, természetjárás

Kultúrházak éjjel-nappal


2022-09-23 - 2022-09-25
Győr, Révai út 5.
ingyenes program
Háromnapos, színes rendezvénysorozatra várják az érdeklődőket a győri (VOKE) Arany János Művelődési Házba, szeptember 23-24-25-én, a Révai utca 5. szám alá (Szárnyaskerék épülete), valamint a győri vasútállomás utascsarnokába.
Hirdetés

Pénteken 16 órától a MÁV-DAC Természetjáró Egyesület bemutatkozására kerül sor, „Múlt és jelen – hagyományok és sokszínűség” címmel. 18 órától „A lehetséges extatikus állapota” címmel Fülöp Péter fotográfus, költő tárlata nyílik az intézmény galériájában. A tárlatot megnyitja: Dallos István fotóművész, esztéta. A megnyitót követően a szerző „Szamizdat” című, kísérleti filmetűdje lesz látható.

Szombaton és vasárnap délelőtt két előadásra invitálják a vendégeket, a Biblia szabadegyetem rendezvényeire, 10 órakor. “Mintha ma írták volna” – versek és bibliai gondolatok. Előadó: Oláh László, lelkipásztor, Radnóti-díjas versmondó, valamint „Mihez kezdjek a stresszel?” – a biblia válaszol: „Örök válaszok az élet legnagyobb kérdéseire” – sorozatnyitó előadás.
Előadó: Ömböli Krisztián Gyula, lelkipásztor.

A programokat több, állandó kiállítás is kíséri: Fotók a magyar vasutakról – a 2020-as országos fotópályázat díjnyertes képei (Szárnyaskerék épülete). Retró söralátét és söröskorsó kiállítás – Jobbágyi Zsolt és Czinger Attila gyűjteménye (Szárnyaskerék épülete). A „Vasminiszter” – Baross Gábor emlék-kiállítás (Győr vasútállomás – MÁV-ART galéria). Hans-Gusztáv Edőcs: gőzmozdonyok – fotókiállítás (Szárnyaskerék épülete – nagyterem). Baross Gábor emlékfal – a vasminiszter munkássága – ismeretterjesztő tabló (győri vasútállomás utascsarnoka). Elő/Tér – nyolc óriásfotó (Szárnyaskerék fogadóterme). A kiállítások megtekinthetők a „Kultúrházak éjjel-nappal 2022.” programsorozat keretében, a feltüntetett helyszíneken, 10-18 óráig. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak. A belépés ingyenes. Info: www. vasutasmuvhazgyor.hu.

További információ ide kattintva érhető el.

Kapcsolódó témák: #kiállítás |#szabadegyetem |
további programok