Francia barokk koncert


2022-12-16
ingyenes program
Az Ensamble Pannonia Superior korhű hangszereken régizenét (17-18. századi műveket) játszó zenekart a győri Széchenyi István Egyetem hallgatói alapították. A formáció mindenképpen hiánypótló Győr kulturális életében.
Hirdetés

A belváros gyönyörű műemléki környezete egyenesen a zenekar által játszott művek korából származik, és ideálisabb helyszínt, mint az eredeti barokk Szent Ignác Bencés Templomot keresve sem találni a régi kompozíciók hangulatos előadásához.

Az Ensemble Pannonia Superior név eredete az, hogy a tagság nagyrészt az egykori római provincia területéről származik, ideértve néhány, a csapatot kiegészítő osztrák hangszerest és énekest is.

Az együttesben énekesek, furulyák, barokk fuvola és oboa, viola da gamba, barokk hegedűk, barokk cselló és csembaló szerepel.

A zenekar 2021-ben alakult Prehoffer Gábor karnagy vezetésével. Prehoffer Gábor a Széchenyi Egyetem Zeneművészeti Intézetének tanára, furulya főtárgyat, kamarazenét és historikus előadói gyakorlatot tanít.

A koncerten a francia barokk világából, XIV. Lajos király udvari muzsikusainak (Marc-Antoine Charpentier, Michel-Richard Delalande, Marin Marais) műveiből kapunk válogatást.

Időpont: 2022. december 16. 19:00

Helyszín: Szent Ignác Bencés Templom

Kapcsolódó témák: #Győr |#koncert |#programok |
további programok
2022-12-06 - 2022-12-07

Antigoné

Táncdráma egy felvonásban a Győri Balett Stúdióban.

részletek