Hirdetés
Ne váljunk áldozattá!

Zsebtolvajokra figyelmeztet a rendőrség

Fotó: MTI/Mónus Márton
Győr+
2019.12.09. 06:28

A bűnözők is készülnek a karácsonyi időszakra – számukra is ez egyfajta főszezon. Erre próbálják felhívni a figyelmet a rendőrök. Meg is mutatták, milyen könnyű áldozattá válni. Az egyik áruházban a vásárlók a szaloncukor mellé tanácsot is kaptak, miként tudják megvédeni értékeiket – derül ki az M1 Híradójából.

Hirdetés

Táskából kilógó pénztárcát, bevásárló kocsiban felejtett értékeket, és autóban hagyott táskát is loptak bronzvasárnap délelőttjén az egyik dunakeszi bevásárlóközpontban. A lopások azonban ezúttal senkit nem károsítottak meg, mert azok a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság adventi bűnmegelőzési kampányának megrendezett jelenetei voltak.

Azért, hogy minél kevesebben váljanak tolvajok áldozatává, a rendőrség fokozott ellenőrzéseket tart a karácsonyi vásárok helyszínein.

Hirdetés

„Az advent, a karácsonyi ünnepek közeledtével a rendőrségnek kiemelt feladata a nagy bevásárlóközpontok, kitelepülések, a különböző fesztiválok és a piacok területén elkövetett jogsértések megelőzése, illetve az ott lévő állampolgároknak a biztonsága” – mondta Szoboszlai Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság osztályvezetője.

A rendőrök azt tanácsolják, hogy pénzt, bankkártyát és igazolványokat lehetőleg a ruha belső zsebeiben tartsuk, a kézitáskát pedig cipzározzuk be és magunk előtt hordjuk.

Azt is javasolják, hogy értékeket soha ne hagyjunk az autóban és amikor a csomagokat pakoljuk, a kézitáskáinkat akkor se tévesszük szem elől. A rendőrök szerint egyre több a biztonság terén is tudatos vásárló.

„Magyarországon 2010 óta csaknem húsz százalékkal csökkent a lopás miatt indult büntetőeljárások száma. A zsebesek által leginkább kedvelt Budapesten ennél is nagyobb arányú a csökkenés. Ami viszont változatlan: a zsebesek számára továbbra is a december a főszezon” – mondta az M1 tudósítója.

hirado.hu

Kapcsolódó témák: #karácsony | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat