Hirdetés
Bejelentés

Enyhítenek, de Budapesten marad a korlátozás

Fotónk illusztráció: Krizsán Csaba/MTI
Győr+
2020.04.29. 20:17

Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon jelentette be, milyen változások lesznek a kijárási korlátozással kapcsolatban.

Hirdetés

Köszönettel kezdte videós bejelentkezését Orbán Viktor miniszterelnök, amely szólt mindazoknak, akik részt vettek a vírus elleni védekezés első szakaszában. Kiemelte, hogy a közös, emberfeletti munka eredménye az, hogy most némileg enyhíthetnek a korlátozásokon.

A védekezés 49. napjára felkészült az egészségügy a tömeges megbetegedések kezelésére is. Ma már nem kell attól tartani, hogy bárki megfelelő ellátás nélkül maradna” – közölte.

Hirdetés

Hangsúlyozta: eljutottunk oda, hogy közösen megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon. „De fokozatosan és szigorú menetrend szerint kell eljárunk!” – mondta a miniszterelnök.

A részletes változtatások a videóban meghallgathatók, azonban a legfontosabbakat külön is kiírjuk olvasóinknak:

– Az idősekre és a legfertőzöttebb területen élőkre vonatkozó eddigi szigorú védelmét fenntartják.

– Budapest gócpontnak számít, ezért a fővárosban és környékén a kijárási korlátozások életben maradnak. Vidéken a kijárási korlátozás helyére új védelmi intézkedések lépnek majd.

– Az üzletek időkorlátozás nélkül kinyithatnak.

– Az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei megnyithatnak.

– A szabadtéri strandok látogathatók lesznek.

Orbán Viktor kiemelte, hogy az enyhítések mellett a másfél méteres távolság betartása és az arc eltakarása vagy a maszk viselése kötelező lesz az üzletekben és a tömegközeledési eszközökön.

Hangsúlyozta, hogy az idősek védett időzónáját fenntartják, s továbbra is tisztelettel arra kérte őket, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat.

Hozzátette: a többi részletszabályt csütörtökön ismertetik, illetve az intézkedéseket kéthetente vizsgálják felül.

Végezetül elmondta, hogy péntektől a virágüzletek is korlátozások nélkül nyitva tarthatnak, hiszen anyák napjára készülünk.

„Egyetlen magyar sincs egyedül!” – zárta videóját Orbán Viktor miniszterelnök.

Kapcsolódó témák: #koronavírus |
likeold
a fb oldalunkat