Hirdetés
Bűnügy

Vádemelés a Bécsben gyilkoló magyar nő ellen

MTI
2020.12.09. 15:30

A nő több szúrással, előre kitervelt módon ölte meg a férfit, aki addig szállást is adott neki.

Hirdetés

Vádat emelt a barátját tavaly februárban Bécsben több késszúrással megölő és feldaraboló magyar nő és a holttest elrejtésében segédkező anyja ellen a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A tájékoztatás szerint a nőt előre kitervelten elkövetett emberöléssel és kifosztással, anyját bűnpártolással vádolják.

A 27 éves nő 2018 őszén Ausztriában ismerte meg későbbi áldozatát, egy másik földrészről származó férfit, aki szállást, anyagi biztonságot és kábítószert is biztosított számára. A nő a férfit többször otthagyta, ilyenkor visszament az ugyancsak Bécsben élő magyar barátjához.

Hirdetés

2019 elején a nőt a sértett feleségül akarta venni, ebbe a nő is belegyezett. Később azonban meggondolta magát, és – tartva a sértett kiterjedt kapcsolatrendszerétől – azt tervezte, hogy megöli a férfit és utána úgy tesz, mintha az eltűnéséről nem rendelkezne információval.


Tavaly februárban egy diszkóban mindketten kábítószert fogyasztottak, majd a bécsi otthonukban a férfi közeledni próbált a nőhöz. A nő ezt azonban elutasította, mire a férfi dühös lett és megfenyegette.

A nő ekkor felkapott egy kést és először megszúrta a sértett nyakát, majd dulakodás közben többször megszúrta a testét is, a sebekbe a férfi belehalt.

A nő magához vett a sértettől 580 eurót, majd másnap késsel és egy kalapáccsal feldarabolta a férfit és bőröndökben az anyja jászladányi otthonába vitte.

A következő napon a vádlottak a sértett maradványait egy bérelt autóval Jászalsószentgyörgy külterületére vitték, egy beton átereszben elrejtették, majd sósavval leöntötték.

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az anyával szemben felfüggesztett szabadságvesztést, a lányával szemben határozott idejű fegyházbüntetést szabjon ki. Az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog első fokon döntést hozni.
Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #külföld | #ügyészség |
likeold
a fb oldalunkat