Hirdetés
Gazdaság

Törvénysértő lehet a Revolut

Fotó: Revolut
MTI
2021.03.17. 15:14

A litvániai székhelyű Revolut Payments UAB pénzforgalmi szolgálató április végén életbe lépő egyes díjmódosításai sérthetik a hitelintézeti törvényt - tájékoztatta a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-t szerdán.

Hirdetés

Megjegyezték: a társaság új díjelemet, illetve az ügyfeleknek kedvezőtlenebb számítási módot vezetne be.

Az egyik módosítás szerint az ATM-es tranzakcióknál – az eddigi, százalékos mértékű díjon felül – meghatározott összeget, vagy darabszámot meghaladó készpénzfelvét esetén a jövőben fix összegű minimumdíjat is fizetni kell a cég ügyfeleinek – ismertették. Emellett egyesítették az Európai Gazdasági Térségen  kívüli nemzetközi utalások díjait, és megváltoztatták a nemzetközi átutalások díjszabását célország, illetve devizanem függvényében – tették hozzá.

Az MNB felhívta a figyelmet arra: a hazai hitelintézeti törvény szerint szerződés egyoldalúan nem módosítható új díj vagy költség bevezetésével. A jegybank megkereste a cég felügyeletét ellátó Litván Nemzeti Bankot, valamint közvetlenül a társasághoz fordult a helyzet rendezésére. Az MNB továbbá felszólította a céget: tegye meg a megfelelő lépéseket a magyar jogszabályok megsértésének megelőzésére, amely az általános szerződési feltételek módosításának április 23-i életbe léptével történne meg.

Mi az a Revolut?
A Revolut mögött ugyan egy bankintézmény áll, azonban a szolgáltatásuk jelentősen eltér a hagyományos bankokéktól. Bárki igényelhet kártyát tőlük, akár fizikait, akár virtuálisat, és rengeteg deviza érhető el velük egyszerűen. Online kereskedésre, tőzsdézésre is lehetőséget adnak, külföldön pedig rendkívül kedvezően lehet az adott ország pénznemében felvenni készpénzt. Szakértők ugyanakkor régóta figyelmeztetnek rá, hogy ez a fajta pénzügyi magatartás veszélyesebb a felhasználók szempontjából, mint a hagyományos bankkártyák használata.
Kapcsolódó témák: #bankszektor | #gazdaság | #pénz |
Hirdetés